Kedlubnový krém s krůtími játry
Milovníci krémových polévek zbystřete, tato polévka je pro vás jako stvořená. Jemný smetanový krém z kedluben na talíři perfektně doplní restovaná krůtí játra společně s ředkvičkami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 168 kJ / 1 235 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,92 g |
| Tuky | 79,86 g |
| Vláknina | 11,70 g |
| Cholesterol | 1,70 g |
| Sodík | 387 mg |
| Sůl | 1,14 g |
| Sacharidy | 46,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šalotky oloupeme a nakrájíme najemno. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kousky.
Krok 2: V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené šalotky, krátce osmahneme, přisypeme mouku a zalijeme vývarem. Rozšleháme a přivedeme k varu.
Krok 3: Vložíme kedlubny a vaříme cca 20 minut. Ke konci vaření zjemníme polévku smetanou a dochutíme solí. Rozmixujeme ji na jemný krém.
Krok 4: Ředkvičky nakrájíme. Játra očistíme, nakrájíme na velikost sousta. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a játra na něm orestujeme.
Krok 5: Před koncem přidáme nakrájené ředkvičky, které jen prohřejeme. Vyndáme z pánve, osušíme papírovou utěrkou a mírně osolíme a opepříme.
Krok 6: Polévku na talířích doplníme orestovanými játry, kousky ředkviček a posypeme jemně krájenou pažitkou.
Zveřejněno 15. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kedlubnový krém s krůtími játry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ejo4
Moje poznámka
Kedlubnový krém s krůtími játry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ejo4
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 10 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 11 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 13 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 14 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 2 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 2 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 5 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 5 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 5 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 6 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 6 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 7 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 7 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 8 hodinami
Tématické fráze:
kedlubnový krém polévka
Suroviny:
kedlubna,
cibule šalotka,
smetana ke šlehání,
vývar zeleninový,
máslo,
mouka,
játra krůtí,
ředkvičky,
olej,
sůl,
pepř bílý mletý,
pažitka
Komentáře (3)