Václavky na čínský způsob
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 128 kJ / 270 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,60 g |
Tuky | 29,70 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Václavky: Na hromadný podzimní vpád václavek se každoročně těší většina houbařů. Méně už je milují lesníci a zahrádkáři, neboť ti vědí, že jde o houbu dřevokaznou, škodlivou, parazitující, která může na zahradě zničit i ovocné stromy. Tento problém se ale nás houbařů tolik netýká, my s napětím očekáváme okamžik, kdy už si budeme moci připravit václavky na kmíně, zavařit je do octa, nebo je servírovat s omáčkou, do které se dává karamelizovaný cukr a červené víno. Omáčka se připravuje zvlášť, zahušťuje moukou a koření hřebíčkem. Teprve do hotové přidáváme pečlivě podušené kloboučky václavek.
Václavky bychom měli vždy dusit alespoň 15-20 minut, protože nedokonale tepelně upravené mohou způsobit žaludeční potíže, protože jsou tužší a tím i hůře stravitelné. Nožičky václavek jsou ještě daleko tužší, proto je nepoužíváme vůbec.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 11. 2019 16:36
tejeje (moderátorka): Jsem opravdu ráda, že ti chutnalo!
28. 11. 2019 16:28
MamlajdaD: Ten recept obsahuje všetko, čo mám rada - huby a kopec zeleniny.
28. 11. 2019 13:55
Tejaja (moderátorka): Páni, to je nádhera na tom talíři! Máš to nazdobené tou zeleninkou jako na královský stůl! No a jsem šťastná, že ti to chutnalo! Samosebou, že jsem ráda za ty parádní fotky, kdo by nebyl! Opravdu moc děkuji za vyzkoušení i za fotografie a mám z toho ze všeho velkou radost! Díky a moc zdravím!
28. 11. 2019 13:22
Recept rýchly, výborný. Ako všetky jedlá s hubami. Vynechala som akurát grilovacie korenie, dala som viac papriky, tú mám v jedlách rada. Nebolo mi treba ani pečivo, zelenina stačila.
26. 9. 2019 21:29
zdenka.s: Děkuji za milý komentář. Jestli recept jakkoliv poslouží, jsem vždycky moc ráda. No ony václavky letos teprve porostou, tedy alespoň doufám, ale já se na ně ani na jiné houbičky také nedostanu, tak zkouším žampiony a většinou s výborným výsledkem. No míchanice ze žapionů by asi nebyla nic moc, ale tento recept by skoro jistě šel i ze žampionů, ale do receptu jsem to nemohla napsat, protože ze žampionů jsem to zatím nezkoušela. Nechci vás navádět, ale zkuste a myslím, že to určitě vyjde! Pokud zkusíte, napište to, prosím, sem, aby to věděli i ostatní. Za to bych vám byla moc vděčná. Já zatím nestíhám vše sama uvařit, ono se to musí stihnout i sníst Ještě jednou dík za komentář a zdravím!
26. 9. 2019 21:00
MamlajdaD :moc pěkný a pro mě lákavý recept,teď už jen mít ty václavky
A děkuji za zajímavou poznámku ,dozvěděla jsem se něco co jsem nevěděla
A děkuji za zajímavou poznámku ,dozvěděla jsem se něco co jsem nevěděla
26. 9. 2019 20:49
Tejaja (moderátorka): No to o těch václavkách jsem to napsala podle nějakého mykologa. Kdybych dříve věděla, že se budou hodit poznámky o autorech nebo literatuře, tak bych si dělala poznámky. Ale ono mne to ani ve snu nenapadlo, psala jsem ty recepty spíše jen pro rodinu a pro zpestření prokládala někdy poznámkami. Kdybych to měla poznačené, tak bych ti teď naservírovala s chutí "pachatele" Ale jak jsem koupila, tak jsem prodala, jak se u nás říká.
Pokud budou václavky, a já věřím, že budou, a vyzkoušíš ten recept, tak ti budu moc vděčná! Jsem tvůj velký dlužník za všechny ty vyzkoušené recepty, moc velký dík! Tak já sobě i tobě držím palce, aby václavky rostly! Moc dík za komentář a zdravím!
Pokud budou václavky, a já věřím, že budou, a vyzkoušíš ten recept, tak ti budu moc vděčná! Jsem tvůj velký dlužník za všechny ty vyzkoušené recepty, moc velký dík! Tak já sobě i tobě držím palce, aby václavky rostly! Moc dík za komentář a zdravím!
26. 9. 2019 20:33
Mám záhradu pod lesom, václavky mi na záhrade rastú, ale ešte nikdy na žiadnom ovocnom strome neboli. Vždy pekne na zemi. Niekedy ich je neúrekom. Takže čakám aj tento rok a vyskúšam recept.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 9 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 10 hodinami
Banana split
Přidáno před 10 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 23 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Květákové muffiny se salátem
Přidáno 27. 4. 2024 18:01
Právě bylo uvařeno:
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 2 minutami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 4 minutami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 1 hodinou
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 2 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 3 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Kacennaa uvařila před 3 hodinami
Focaccia s rozmarýnem a černými olivami
Adlla uvařila před 3 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Babrlik uvařila před 3 hodinami
Hrníčková tvarohová bábovka
Kosice uvařila před 4 hodinami
Rýžový nákyp
Kikaa uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se připravuje vaječný likér? Kromě základní verze vyzkoušejte i karamelovou, vanilkovou či kávovou příchuť
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Jak připravit skvělou vajíčkovou pomazánku, tentokrát bez majonézy
Další recepty
Tématické fráze: jak zavařit václavky jak připravit václavky václavky na na pánvi jak dusit václavky koření z václavek jak připravit vaclavky čína z václavek
Suroviny: houby václavky, sádlo, pepř, sůl, paprika, koření grilovací, česnek, omáčka sojová
Václavky na čínský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ow4R
8 názorů