Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 218 kJ / 1 725 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,66 g |
Tuky | 93,15 g |
Vláknina | 17,05 g |
Cholesterol | 2,41 g |
Sodík | 731 mg |
Sůl | 1,64 g |
Sacharidy | 114,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěná játra nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku (lze i mixovat), vložíme překrojenou malou cibuli a umeleme k játrům. V jiné misce smícháme metličkou vejce, mouku, mléko a 3 lžíce oleje do hladkého těsta bez žmolků. Směs vlijeme k játrům s cibulí, promícháme, podle chuti osolíme a necháme cca 20 minut odpočinout.
Krok 2: Zatím nasekáme na kostičky 2 cibule a na hrubém struhadle nastrouháme očištěnou mrkev. Na zbylém oleji v pánvičce necháme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev a smažíme až začne mrkev zlátnout. Přendáme na talíř .
Na čisté pánvičce usmažíme játrové "palačinky" z obou stran. Jde to velmi dobře, netrhají se ani nelepí, krásně se obrací. Záleží na průměru pánvičky - při průměru 18 cm jich bylo z uvedeného množství 9 ks. Pokud je pánvička větší, bude jich méně, ale je potřeba udělat alespoň 5 ks. Krok 3: Na talíř položíme palačinku, potřeme majonézou podle chuti (někdo má rád víc, někdo jen lehce), pomocí vidličky rozprostřeme směs cibule s mrkví, pokračujeme další palačinkou až do spotřebování všech (nebo jednu můžeme nechat na ozdobu). Poslední (vrchní) palačinku potřeme majonézou a posypeme nastrouhanými vařenými vejci - zvlášť žloutky uprostřed a bílky okolo. Dozdobíme petrželkou a necháme v chladničce aspoň 2 hodiny vychladit.
Na čisté pánvičce usmažíme játrové "palačinky" z obou stran. Jde to velmi dobře, netrhají se ani nelepí, krásně se obrací. Záleží na průměru pánvičky - při průměru 18 cm jich bylo z uvedeného množství 9 ks. Pokud je pánvička větší, bude jich méně, ale je potřeba udělat alespoň 5 ks. Krok 3: Na talíř položíme palačinku, potřeme majonézou podle chuti (někdo má rád víc, někdo jen lehce), pomocí vidličky rozprostřeme směs cibule s mrkví, pokračujeme další palačinkou až do spotřebování všech (nebo jednu můžeme nechat na ozdobu). Poslední (vrchní) palačinku potřeme majonézou a posypeme nastrouhanými vařenými vejci - zvlášť žloutky uprostřed a bílky okolo. Dozdobíme petrželkou a necháme v chladničce aspoň 2 hodiny vychladit.
Zveřejněno 3. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrový dort podle starého receptu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VE3X
Moje poznámka
Játrový dort podle starého receptu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VE3X
Nejnovější recepty
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 10 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketová směs na topinky
Přidáno před 14 hodinami
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 17:10:14
Rajčatový salát
Přidáno 18. 7. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelné placky se sýrem
Matea před 3 hodinami
Jednoduchá meruňková bublanina
Violator před 3 hodinami
Kefírová rychlovka s ovocem
Eva.H.D. před 5 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Dana89 před 6 hodinami
Veselé muffinky
Natkaaa před 7 hodinami
Mořský Rumcajs
zdenda53 před 7 hodinami
Jadel ve slanině
majka.k před 8 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MichalP před 8 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Lela5774 před 9 hodinami
Tématické fráze:
játrové palačinky,
játrové dortíky,
játrový dort palacinkovy,
dort z jatrovych palačinky
Suroviny:
játra kuřecí,
vejce,
mouka hladká,
mléko,
cibule,
mrkev,
olej slunečnicový,
majonéza,
sůl,
vejce,
nať petrželová
Komentáře (9)
( Palačinkové "dorty" občas dělám - sladké i slané, je to prima změna, zas něco jiného. Už jsem dělala jednou jako netradiční pohoštění slané "jednoporcovky", tenké palačinky jsem dělala v lívanečníku, plnila sýrovými a šunkovými pomazánkami, pažitka pro oživení, 6 na sebe a dozdobila, vypadalo to dobře a i to dobře chutnalo...)