Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 218 kJ / 1 725 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 102,66 g |
| Tuky | 93,15 g |
| Vláknina | 17,05 g |
| Cholesterol | 2,41 g |
| Sodík | 731 mg |
| Sůl | 1,64 g |
| Sacharidy | 114,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěná játra nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku (lze i mixovat), vložíme překrojenou malou cibuli a umeleme k játrům. V jiné misce smícháme metličkou vejce, mouku, mléko a 3 lžíce oleje do hladkého těsta bez žmolků. Směs vlijeme k játrům s cibulí, promícháme, podle chuti osolíme a necháme cca 20 minut odpočinout.
Krok 2: Zatím nasekáme na kostičky 2 cibule a na hrubém struhadle nastrouháme očištěnou mrkev. Na zbylém oleji v pánvičce necháme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev a smažíme až začne mrkev zlátnout. Přendáme na talíř .
Na čisté pánvičce usmažíme játrové "palačinky" z obou stran. Jde to velmi dobře, netrhají se ani nelepí, krásně se obrací. Záleží na průměru pánvičky - při průměru 18 cm jich bylo z uvedeného množství 9 ks. Pokud je pánvička větší, bude jich méně, ale je potřeba udělat alespoň 5 ks. Krok 3: Na talíř položíme palačinku, potřeme majonézou podle chuti (někdo má rád víc, někdo jen lehce), pomocí vidličky rozprostřeme směs cibule s mrkví, pokračujeme další palačinkou až do spotřebování všech (nebo jednu můžeme nechat na ozdobu). Poslední (vrchní) palačinku potřeme majonézou a posypeme nastrouhanými vařenými vejci - zvlášť žloutky uprostřed a bílky okolo. Dozdobíme petrželkou a necháme v chladničce aspoň 2 hodiny vychladit.
Na čisté pánvičce usmažíme játrové "palačinky" z obou stran. Jde to velmi dobře, netrhají se ani nelepí, krásně se obrací. Záleží na průměru pánvičky - při průměru 18 cm jich bylo z uvedeného množství 9 ks. Pokud je pánvička větší, bude jich méně, ale je potřeba udělat alespoň 5 ks. Krok 3: Na talíř položíme palačinku, potřeme majonézou podle chuti (někdo má rád víc, někdo jen lehce), pomocí vidličky rozprostřeme směs cibule s mrkví, pokračujeme další palačinkou až do spotřebování všech (nebo jednu můžeme nechat na ozdobu). Poslední (vrchní) palačinku potřeme majonézou a posypeme nastrouhanými vařenými vejci - zvlášť žloutky uprostřed a bílky okolo. Dozdobíme petrželkou a necháme v chladničce aspoň 2 hodiny vychladit.
Zveřejněno 3. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrový dort podle starého receptu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VE3X
Moje poznámka
Játrový dort podle starého receptu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VE3X
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 42 minutami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 23 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 7 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 9 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 10 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 12 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 12 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 12 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 12 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 12 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 13 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 13 hodinami
Tématické fráze:
játrové palačinky,
játrové dortíky,
játrový dort palacinkovy,
dort z jatrovych palačinky
Suroviny:
játra kuřecí,
vejce,
mouka hladká,
mléko,
cibule,
mrkev,
olej slunečnicový,
majonéza,
sůl,
vejce,
nať petrželová
Komentáře (9)
( Palačinkové "dorty" občas dělám - sladké i slané, je to prima změna, zas něco jiného. Už jsem dělala jednou jako netradiční pohoštění slané "jednoporcovky", tenké palačinky jsem dělala v lívanečníku, plnila sýrovými a šunkovými pomazánkami, pažitka pro oživení, 6 na sebe a dozdobila, vypadalo to dobře a i to dobře chutnalo...)