Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 539 kJ / 3 953 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,13 g |
| Tuky | 84,00 g |
| Vláknina | 77,75 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,43 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 653,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny mouky smícháme s droždím a vodou, přilijeme vodu a vypracujeme hladké těsto. Je-li třeba, ještě trochu vody přidáme, aby těsto nebylo moc hutné.
Jestliže použijeme kuchyňský robot s hákem, necháme těsto hníst asi 5 minut. Pak ho vyklopíme na vál a zapracujeme do něj ořechy.
Z těsta utvoříme hladký bochánek a vložíme ho do ošatky na chleba vysypané moukou. Těsto necháme v teple asi 90 minut kynout. Krok 2: Pak nakynutý bochník opatrně překlopíme z ošatky na plech vyložený pečícím papírem a zapneme troubu na 230°C. Na dno do trouby vložíme malý kastrůlek s vodou.
Necháme ještě na plechu kynout po dobu, než se trouba vyhřeje. Krok 3: Plech vložíme do vyhřáté trouby a necháme péct 10 minut. Po tuto dobu troubu neotvíráme. Po 10 minutách teplotu snížíme na 180°C a pečeme ještě asi 30 - 35 minut.
Upečený chléb přendáme na mřížku a necháme vychladnout.
Jestliže použijeme kuchyňský robot s hákem, necháme těsto hníst asi 5 minut. Pak ho vyklopíme na vál a zapracujeme do něj ořechy.
Z těsta utvoříme hladký bochánek a vložíme ho do ošatky na chleba vysypané moukou. Těsto necháme v teple asi 90 minut kynout. Krok 2: Pak nakynutý bochník opatrně překlopíme z ošatky na plech vyložený pečícím papírem a zapneme troubu na 230°C. Na dno do trouby vložíme malý kastrůlek s vodou.
Necháme ještě na plechu kynout po dobu, než se trouba vyhřeje. Krok 3: Plech vložíme do vyhřáté trouby a necháme péct 10 minut. Po tuto dobu troubu neotvíráme. Po 10 minutách teplotu snížíme na 180°C a pečeme ještě asi 30 - 35 minut.
Upečený chléb přendáme na mřížku a necháme vychladnout.
Zveřejněno 8. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0xWL
Moje poznámka
Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0xWL
Nejnovější recepty
Rizoto pro žlučníkáře
Přidáno před 1 hodinou
Uzené maso na smetaně se zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Žampiony v těstíčku (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Avokádová pomazánka s Lučinou (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Vývar z mletého masa
Přidáno před 4 hodinami
Dietní tvarohová pomazánka
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí kari nudličky se sýrem a pórkem na smetaně
Zbynek Hladik před 2 minutami
Kanadské kuře
Alex29 před 13 minutami
Nejlepší vaječný koňak
PetMet1980 před 32 minutami
Kefírová buchta - rychlovka
Jitunada před 1 hodinou
Lahůdkový francouzský salát
KatkaCechova před 1 hodinou
Pikantní čočková polévka se zeleninou
trdlo před 2 hodinami
Dušené srbské rizoto s mletým masem
Lucinka_pucinka před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
marketa.volsicka před 2 hodinami
Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
Davidook21 před 2 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
vitekdolivka před 2 hodinami
Tématické fráze:
recept na žitný chleba s ořechy,
zitny chleb s ořechy,
ořechový chléb recept,
chléb s ořechy,
špaldovy chléb s,
špaldový chléb ořechový,
špádový chléb s s ořechy,
chleba s vlašskými s ořechy,
recept na chleba s vlašskými ořechy,
recept na chleba žitný,
recept na chleba s ořechy,
žitný ořechový chléb recept,
recepty s vlašskými ořechy,
špaldovo ořechový chléb
Suroviny:
mouka hladká,
mouka žitná,
mouka špaldová celozrnná,
sůl,
droždí sušené,
voda,
ořechy vlašské
Komentáře (1)