Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 539 kJ / 3 953 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,13 g |
| Tuky | 84,00 g |
| Vláknina | 77,75 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,43 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 653,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny mouky smícháme s droždím a vodou, přilijeme vodu a vypracujeme hladké těsto. Je-li třeba, ještě trochu vody přidáme, aby těsto nebylo moc hutné.
Jestliže použijeme kuchyňský robot s hákem, necháme těsto hníst asi 5 minut. Pak ho vyklopíme na vál a zapracujeme do něj ořechy.
Z těsta utvoříme hladký bochánek a vložíme ho do ošatky na chleba vysypané moukou. Těsto necháme v teple asi 90 minut kynout. Krok 2: Pak nakynutý bochník opatrně překlopíme z ošatky na plech vyložený pečícím papírem a zapneme troubu na 230°C. Na dno do trouby vložíme malý kastrůlek s vodou.
Necháme ještě na plechu kynout po dobu, než se trouba vyhřeje. Krok 3: Plech vložíme do vyhřáté trouby a necháme péct 10 minut. Po tuto dobu troubu neotvíráme. Po 10 minutách teplotu snížíme na 180°C a pečeme ještě asi 30 - 35 minut.
Upečený chléb přendáme na mřížku a necháme vychladnout.
Jestliže použijeme kuchyňský robot s hákem, necháme těsto hníst asi 5 minut. Pak ho vyklopíme na vál a zapracujeme do něj ořechy.
Z těsta utvoříme hladký bochánek a vložíme ho do ošatky na chleba vysypané moukou. Těsto necháme v teple asi 90 minut kynout. Krok 2: Pak nakynutý bochník opatrně překlopíme z ošatky na plech vyložený pečícím papírem a zapneme troubu na 230°C. Na dno do trouby vložíme malý kastrůlek s vodou.
Necháme ještě na plechu kynout po dobu, než se trouba vyhřeje. Krok 3: Plech vložíme do vyhřáté trouby a necháme péct 10 minut. Po tuto dobu troubu neotvíráme. Po 10 minutách teplotu snížíme na 180°C a pečeme ještě asi 30 - 35 minut.
Upečený chléb přendáme na mřížku a necháme vychladnout.
Zveřejněno 8. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0xWL
Moje poznámka
Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0xWL
Nejnovější recepty
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 12 hodinami
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 13 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 17 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 18 hodinami
Knedlíčky gyoza
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno 28. 10. 2025 22:38:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Topinka s ostrou játrovou směsí
Sahula před 7 hodinami
Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
dandelion.z před 9 hodinami
Makovec IV.
Jandulka18 před 9 hodinami
Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem
Trol60 před 9 hodinami
Rychlé, lehké a levné palačinky
Merylas před 10 hodinami
Pomazánka z nivy
Kajkajak před 11 hodinami
Kuřecí řízek
Lida.Rose před 12 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
boomgo před 13 hodinami
České kynuté buchty
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 15 hodinami
Tématické fráze:
recept na žitný chleba s ořechy,
zitny chleb s ořechy,
ořechový chléb recept,
chléb s ořechy,
špaldovy chléb s,
špaldový chléb ořechový,
špádový chléb s s ořechy,
chleba s vlašskými s ořechy,
recept na chleba s vlašskými ořechy,
recept na chleba žitný,
recept na chleba s ořechy,
žitný ořechový chléb recept,
recepty s vlašskými ořechy,
špaldovo ořechový chléb
Suroviny:
mouka hladká,
mouka žitná,
mouka špaldová celozrnná,
sůl,
droždí sušené,
voda,
ořechy vlašské
Komentáře (1)