Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 309 kJ / 552 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,80 g |
Tuky | 25,02 g |
Vláknina | 25,45 g |
Cholesterol | 780 mg |
Sodík | 362 mg |
Sůl | 0,68 g |
Sacharidy | 27,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme celé hubky, osolíme, okoreníme, pridáme rascu, podlejeme 3 lyžicami vody a zakryté dusíme 15 min. Občas premiešame. Šťavy nemá ostať skoro nič.
Krok 2: Na panvici rozohrejeme troška oleja a vylejeme naň vajcia rozšľahané s mliekom. Okoreníme, osolíme. Za stáleho miešania necháme stuhnúť.
Krok 3: Na tanier dáme do venca huby a do stredu uložíme praženicu. Posypeme pažitkou.
Zveřejněno 21. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Václavky se smaženicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BWxN
Moje poznámka
Václavky se smaženicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BWxN
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 9 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 10 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 2 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 5 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 6 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 7 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 8 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 9 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 9 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 11 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 12 hodinami
Tématické fráze:
smaženice z václavek
Suroviny:
houby václavky,
cibule,
olej,
kmín mletý,
pepř,
sůl,
vejce,
mléko,
olej,
pepř bílý,
sůl,
pažitka
Komentáře (3)