Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z červeného zelí a květáku

Hrubě strouhané červené zelí, drobné růžičky květáku, sladké jablko a pár ostružin navrch. Všechno se promíchá s citronem, medem a lískovými oříšky a vznikne neodolatelný salát, který křupe, voní a má barvu podzimu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 464 kJ /
589 kcal
Bílkoviny15,43 g
Tuky29,57 g
Vláknina23,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,71 g
Sůl4,20 g
Sacharidy53,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu i ovoce omyjeme a necháme oschnout. Krok 2: Zelí nakrájíme nebo nasekáme na tenké nudličky, dáme do mísy, osolíme a necháme chvíli odstát. Krok 3: Květák rozebereme (nebo nasekáme) na maličké růžičky. Jablko zbavíme jádřince, nakrájíme na kostičky, zakápneme citronovou šťávou a necháme v menší misce. Nasekáme petrželovou nať a vše, kromě ostružin, přidáme do mísy k zelí, které zatím změklo na skus. Krok 4: V malé mističce nebo skleničce promícháme suroviny na zálivku, nalijeme k zelí a promícháme. Krok 5: Hotový salát podáváme posypaný ostružinami a nasekanými lískovými oříšky. Hodí se k masu, sýrům, samotný nebo k bezmasému jídlu.

TIP: Desatero rad na téma ostružiny

Zveřejněno 22. 2. 2020

Poznámka autorky Marie Svarcova

Ostružiny lze použít i mražené, propláchnuté a okapané.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z červeného zelí a květáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J5gP

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z červeného zelí a květáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J5gP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí hlávkové, květák, jablko, ostružiny, sůl, nať petrželová, ořechy lískové, olej olivový, šťáva citronová, sirup, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu