Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 558 kJ / 1 089 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,78 g |
Tuky | 43,73 g |
Vláknina | 21,61 g |
Cholesterol | 315 mg |
Sodík | 503 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 37,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky velikosti soust a dáme na hromádku.
Krok 2: Stejně velkou hromádku potřebujeme i nahrubo nakrájené cibule.
Očistíme i česnek a oloupanou klobásu nakrájíme na kolečka.
Předehřejeme troubu na 170 °C. Krok 3: V hlubší rozpálené pánvi rozehřejeme sádlo a opečeme maso důkladně ze všech stran, přidáme cibuli a opékáme dozlatova. Krok 4: Přidáme papriku, promícháme a zalijeme horkým vývarem, přidáme sůl a pepř. Krok 5: Přendáme do nádoby s poklicí, která je určená do trouby a dáme péct asi na 90 minut (pokud máme pánev s poklicí, která jde dát i do trouby, nemusíme přendávat). Krok 6: Po této době přidáme klobásu i česnek, dle potřeby lze podlít, ale zpravidla to není nutné. Krok 7: Vrátíme do trouby ještě asi na 30 minut nebo do změknutí masa. Není potřeba ničím zahušťovat, cibule se postará o dokonalý sosík. Krok 8: Dle chuti ještě přisolíme, opepříme a podáváme nejlépe s domácím chlebem nebo jiným pečivem, ale hodí se i knedlík nebo těstoviny. Na talíři přidáme kolečka cibule.
Očistíme i česnek a oloupanou klobásu nakrájíme na kolečka.
Předehřejeme troubu na 170 °C. Krok 3: V hlubší rozpálené pánvi rozehřejeme sádlo a opečeme maso důkladně ze všech stran, přidáme cibuli a opékáme dozlatova. Krok 4: Přidáme papriku, promícháme a zalijeme horkým vývarem, přidáme sůl a pepř. Krok 5: Přendáme do nádoby s poklicí, která je určená do trouby a dáme péct asi na 90 minut (pokud máme pánev s poklicí, která jde dát i do trouby, nemusíme přendávat). Krok 6: Po této době přidáme klobásu i česnek, dle potřeby lze podlít, ale zpravidla to není nutné. Krok 7: Vrátíme do trouby ještě asi na 30 minut nebo do změknutí masa. Není potřeba ničím zahušťovat, cibule se postará o dokonalý sosík. Krok 8: Dle chuti ještě přisolíme, opepříme a podáváme nejlépe s domácím chlebem nebo jiným pečivem, ale hodí se i knedlík nebo těstoviny. Na talíři přidáme kolečka cibule.
Zveřejněno 1. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí uherský guláš z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7P3Q
Moje poznámka
Hovězí uherský guláš z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7P3Q
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 4 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 18 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 21 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 15 minutami
Pečená švestková povidla
perseus před 37 minutami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 1 hodinou
Ovocné tvarohové knedlíky
Ashelin před 2 hodinami
Bramborové knedlíky
essinKa před 2 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Ellen1 před 2 hodinami
Zelná polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Dršťková polévka I
Ellen1 před 3 hodinami
Residential Properties
ResidentialProperties před 4 hodinami
Katův šleh po mém
Adams-alena před 4 hodinami
Tématické fráze:
hovězí guláš duseny v v troube,
hovězí guláš se zeleninou a klobásou v trobě
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
česnek,
klobása,
sádlo,
koření paprika maďarská,
paprika,
paprika sušená pálivá,
pepř mletý,
sůl,
vývar hovězí,
cibule
Komentáře (1)