Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 558 kJ / 1 089 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,78 g |
Tuky | 43,73 g |
Vláknina | 21,61 g |
Cholesterol | 315 mg |
Sodík | 503 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 37,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky velikosti soust a dáme na hromádku.
Krok 2: Stejně velkou hromádku potřebujeme i nahrubo nakrájené cibule.
Očistíme i česnek a oloupanou klobásu nakrájíme na kolečka.
Předehřejeme troubu na 170 °C. Krok 3: V hlubší rozpálené pánvi rozehřejeme sádlo a opečeme maso důkladně ze všech stran, přidáme cibuli a opékáme dozlatova. Krok 4: Přidáme papriku, promícháme a zalijeme horkým vývarem, přidáme sůl a pepř. Krok 5: Přendáme do nádoby s poklicí, která je určená do trouby a dáme péct asi na 90 minut (pokud máme pánev s poklicí, která jde dát i do trouby, nemusíme přendávat). Krok 6: Po této době přidáme klobásu i česnek, dle potřeby lze podlít, ale zpravidla to není nutné. Krok 7: Vrátíme do trouby ještě asi na 30 minut nebo do změknutí masa. Není potřeba ničím zahušťovat, cibule se postará o dokonalý sosík. Krok 8: Dle chuti ještě přisolíme, opepříme a podáváme nejlépe s domácím chlebem nebo jiným pečivem, ale hodí se i knedlík nebo těstoviny. Na talíři přidáme kolečka cibule.
Očistíme i česnek a oloupanou klobásu nakrájíme na kolečka.
Předehřejeme troubu na 170 °C. Krok 3: V hlubší rozpálené pánvi rozehřejeme sádlo a opečeme maso důkladně ze všech stran, přidáme cibuli a opékáme dozlatova. Krok 4: Přidáme papriku, promícháme a zalijeme horkým vývarem, přidáme sůl a pepř. Krok 5: Přendáme do nádoby s poklicí, která je určená do trouby a dáme péct asi na 90 minut (pokud máme pánev s poklicí, která jde dát i do trouby, nemusíme přendávat). Krok 6: Po této době přidáme klobásu i česnek, dle potřeby lze podlít, ale zpravidla to není nutné. Krok 7: Vrátíme do trouby ještě asi na 30 minut nebo do změknutí masa. Není potřeba ničím zahušťovat, cibule se postará o dokonalý sosík. Krok 8: Dle chuti ještě přisolíme, opepříme a podáváme nejlépe s domácím chlebem nebo jiným pečivem, ale hodí se i knedlík nebo těstoviny. Na talíři přidáme kolečka cibule.
Zveřejněno 1. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí uherský guláš z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7P3Q
Moje poznámka
Hovězí uherský guláš z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7P3Q
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 3 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 3 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 3 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 30 minutami
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 1 hodinou
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 4 hodinami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 17 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 18 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 18 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 20 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 21 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 21 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 21 hodinami
Tématické fráze:
hovězí guláš duseny v v troube,
hovězí guláš se zeleninou a klobásou v trobě
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
česnek,
klobása,
sádlo,
koření paprika maďarská,
paprika,
paprika sušená pálivá,
pepř mletý,
sůl,
vývar hovězí,
cibule
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.