Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 558 kJ / 1 089 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 131,78 g |
| Tuky | 43,73 g |
| Vláknina | 21,61 g |
| Cholesterol | 315 mg |
| Sodík | 503 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 37,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky velikosti soust a dáme na hromádku.
Krok 2: Stejně velkou hromádku potřebujeme i nahrubo nakrájené cibule.
Očistíme i česnek a oloupanou klobásu nakrájíme na kolečka.
Předehřejeme troubu na 170 °C. Krok 3: V hlubší rozpálené pánvi rozehřejeme sádlo a opečeme maso důkladně ze všech stran, přidáme cibuli a opékáme dozlatova. Krok 4: Přidáme papriku, promícháme a zalijeme horkým vývarem, přidáme sůl a pepř. Krok 5: Přendáme do nádoby s poklicí, která je určená do trouby a dáme péct asi na 90 minut (pokud máme pánev s poklicí, která jde dát i do trouby, nemusíme přendávat). Krok 6: Po této době přidáme klobásu i česnek, dle potřeby lze podlít, ale zpravidla to není nutné. Krok 7: Vrátíme do trouby ještě asi na 30 minut nebo do změknutí masa. Není potřeba ničím zahušťovat, cibule se postará o dokonalý sosík. Krok 8: Dle chuti ještě přisolíme, opepříme a podáváme nejlépe s domácím chlebem nebo jiným pečivem, ale hodí se i knedlík nebo těstoviny. Na talíři přidáme kolečka cibule.
Očistíme i česnek a oloupanou klobásu nakrájíme na kolečka.
Předehřejeme troubu na 170 °C. Krok 3: V hlubší rozpálené pánvi rozehřejeme sádlo a opečeme maso důkladně ze všech stran, přidáme cibuli a opékáme dozlatova. Krok 4: Přidáme papriku, promícháme a zalijeme horkým vývarem, přidáme sůl a pepř. Krok 5: Přendáme do nádoby s poklicí, která je určená do trouby a dáme péct asi na 90 minut (pokud máme pánev s poklicí, která jde dát i do trouby, nemusíme přendávat). Krok 6: Po této době přidáme klobásu i česnek, dle potřeby lze podlít, ale zpravidla to není nutné. Krok 7: Vrátíme do trouby ještě asi na 30 minut nebo do změknutí masa. Není potřeba ničím zahušťovat, cibule se postará o dokonalý sosík. Krok 8: Dle chuti ještě přisolíme, opepříme a podáváme nejlépe s domácím chlebem nebo jiným pečivem, ale hodí se i knedlík nebo těstoviny. Na talíři přidáme kolečka cibule.
Zveřejněno 1. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí uherský guláš z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7P3Q
Moje poznámka
Hovězí uherský guláš z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7P3Q
Nejnovější recepty
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 2 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 20 hodinami
Králík na rajčatech a olivách
Přidáno před 20 hodinami
Mleté maso po čínsku
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
České kynuté buchty
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 5 minutami
Dýně hokaido v křupavých placičkách
Alamatej před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
kaminky před 1 hodinou
Zapečené brambory s mletým masem - jednoduché a chutné
Alicek před 2 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
brtna před 2 hodinami
Cookies s čokoládou
SofieA před 3 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Sabina2006 před 3 hodinami
Zeleninový guláš s červenou čočkou
Danoouch před 5 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
nelinka62 před 5 hodinami
Malé housky nebo rohlíčky
Evculina84 před 14 hodinami
Tématické fráze:
hovězí guláš duseny v v troube,
hovězí guláš se zeleninou a klobásou v trobě
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
česnek,
klobása,
sádlo,
koření paprika maďarská,
paprika,
paprika sušená pálivá,
pepř mletý,
sůl,
vývar hovězí,
cibule
Komentáře (1)