Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 558 kJ / 1 089 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,78 g |
Tuky | 43,73 g |
Vláknina | 21,61 g |
Cholesterol | 315 mg |
Sodík | 503 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 37,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky velikosti soust a dáme na hromádku.
Krok 2: Stejně velkou hromádku potřebujeme i nahrubo nakrájené cibule.
Očistíme i česnek a oloupanou klobásu nakrájíme na kolečka.
Předehřejeme troubu na 170 °C. Krok 3: V hlubší rozpálené pánvi rozehřejeme sádlo a opečeme maso důkladně ze všech stran, přidáme cibuli a opékáme dozlatova. Krok 4: Přidáme papriku, promícháme a zalijeme horkým vývarem, přidáme sůl a pepř. Krok 5: Přendáme do nádoby s poklicí, která je určená do trouby a dáme péct asi na 90 minut (pokud máme pánev s poklicí, která jde dát i do trouby, nemusíme přendávat). Krok 6: Po této době přidáme klobásu i česnek, dle potřeby lze podlít, ale zpravidla to není nutné. Krok 7: Vrátíme do trouby ještě asi na 30 minut nebo do změknutí masa. Není potřeba ničím zahušťovat, cibule se postará o dokonalý sosík. Krok 8: Dle chuti ještě přisolíme, opepříme a podáváme nejlépe s domácím chlebem nebo jiným pečivem, ale hodí se i knedlík nebo těstoviny. Na talíři přidáme kolečka cibule.
Očistíme i česnek a oloupanou klobásu nakrájíme na kolečka.
Předehřejeme troubu na 170 °C. Krok 3: V hlubší rozpálené pánvi rozehřejeme sádlo a opečeme maso důkladně ze všech stran, přidáme cibuli a opékáme dozlatova. Krok 4: Přidáme papriku, promícháme a zalijeme horkým vývarem, přidáme sůl a pepř. Krok 5: Přendáme do nádoby s poklicí, která je určená do trouby a dáme péct asi na 90 minut (pokud máme pánev s poklicí, která jde dát i do trouby, nemusíme přendávat). Krok 6: Po této době přidáme klobásu i česnek, dle potřeby lze podlít, ale zpravidla to není nutné. Krok 7: Vrátíme do trouby ještě asi na 30 minut nebo do změknutí masa. Není potřeba ničím zahušťovat, cibule se postará o dokonalý sosík. Krok 8: Dle chuti ještě přisolíme, opepříme a podáváme nejlépe s domácím chlebem nebo jiným pečivem, ale hodí se i knedlík nebo těstoviny. Na talíři přidáme kolečka cibule.
Zveřejněno 1. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí uherský guláš z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7P3Q
Moje poznámka
Hovězí uherský guláš z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7P3Q
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 6 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno 14. 6. 2025 15:01
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno 14. 6. 2025 14:02
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 32 minutami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 2 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 3 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 4 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 4 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 4 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 5 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 5 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 6 hodinami
Jahodové poháry
Nickusek před 6 hodinami
Tématické fráze:
hovězí guláš duseny v v troube,
hovězí guláš se zeleninou a klobásou v trobě
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
česnek,
klobása,
sádlo,
koření paprika maďarská,
paprika,
paprika sušená pálivá,
pepř mletý,
sůl,
vývar hovězí,
cibule
Komentáře (1)