Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 202 kJ / 3 872 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 292,37 g |
Tuky | 108,49 g |
Vláknina | 71,42 g |
Cholesterol | 2,60 g |
Sodík | 8,45 g |
Sůl | 20,18 g |
Sacharidy | 398,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sekaná:
Nejdřív připravte křepelčí vajíčka. Dejte je do studené vody, přiveďte k varu a vařte čtyři minuty. Poté prudce ochlaďte a hned oloupejte – mají pevnou skořápku a tuhou blánu pod ní a jenom takhle je oloupete beze ztrát. Omyjte červenou papriku a nakrájejte ji na dlouhé tenké proužky. Krok 2: Nakrájejte starší housky na kostičky a navlhčete je mlékem. Do velké mísy dejte mleté maso, řádně ho osolte a přidejte všechno koření. Vyhrňte si rukávy, ruce opláchněte v ledové vodě a maso pořádně propracujte. Vyždímejte namočené pečivo a spolu s vejci a prolisovaným česnekem je přidejte k masu. Krok 3: Předehřejte troubu na 180 stupňů. Připravte arch papíru na pečení a potřete ho olejem. Masovou směs dejte na papír a rukama vytvořte pravidelný obdélník vysoký asi jeden centimetr. Krok 4: Plát masového těsta potřete hořčicí, asi pět centimetrů od delšího kraje, který je blíž u vás, vyskládejte vejce jedno za druhé po celé délce budoucí rolády. Vejce podepřete proužky červené papriky a okurky. Krok 5: Pomocí papíru na pečení smotejte roládu. Prvním záhybem překryjte řadu vajec a papriky a dál motejte až ke konci. Pořádně utahujte. Přesuňte roládu na pekáč spojem dolů. Podlijte šišku 2-3 dl vody podle velikosti pekáče, zakryjte a dejte péct do předehřáté trouby. Krok 6: Pečte zakryté přibližně 45 minut, poté odkryjte, sekanou přelijte výpekem a dopečte asi 15 minut do barvy. Krok 7: Bramborový salát:
Uvaříme brambory ve slupce, necháme je vychladnout a oloupané je nakrájíme na drobné kostičky do větší mísy.
Dále uvaříme mrkev do poloměkka, vajíčka na tvrdo, na drobno nakrájíme a i s hráškem dáme do mísy. Okurky nakrájíme nadrobno a nálev necháme zatím stranou. Krok 8: Dochutíme solí a pepřem, vše promícháme a přidáme majolku, jogurt a 1-2 lžíce polotučné hořčice podle chuti. Na závěr lák z okurek (1-2 dl), postupně rozlíváme do mísy a vše důkladně promícháme. Krok 9: Ideální je nechat odležet salát v míse den v lednici, aby se pěkně uležel, druhý den ochutnat a když tak ještě dochutit solí a pepřem.
Nejdřív připravte křepelčí vajíčka. Dejte je do studené vody, přiveďte k varu a vařte čtyři minuty. Poté prudce ochlaďte a hned oloupejte – mají pevnou skořápku a tuhou blánu pod ní a jenom takhle je oloupete beze ztrát. Omyjte červenou papriku a nakrájejte ji na dlouhé tenké proužky. Krok 2: Nakrájejte starší housky na kostičky a navlhčete je mlékem. Do velké mísy dejte mleté maso, řádně ho osolte a přidejte všechno koření. Vyhrňte si rukávy, ruce opláchněte v ledové vodě a maso pořádně propracujte. Vyždímejte namočené pečivo a spolu s vejci a prolisovaným česnekem je přidejte k masu. Krok 3: Předehřejte troubu na 180 stupňů. Připravte arch papíru na pečení a potřete ho olejem. Masovou směs dejte na papír a rukama vytvořte pravidelný obdélník vysoký asi jeden centimetr. Krok 4: Plát masového těsta potřete hořčicí, asi pět centimetrů od delšího kraje, který je blíž u vás, vyskládejte vejce jedno za druhé po celé délce budoucí rolády. Vejce podepřete proužky červené papriky a okurky. Krok 5: Pomocí papíru na pečení smotejte roládu. Prvním záhybem překryjte řadu vajec a papriky a dál motejte až ke konci. Pořádně utahujte. Přesuňte roládu na pekáč spojem dolů. Podlijte šišku 2-3 dl vody podle velikosti pekáče, zakryjte a dejte péct do předehřáté trouby. Krok 6: Pečte zakryté přibližně 45 minut, poté odkryjte, sekanou přelijte výpekem a dopečte asi 15 minut do barvy. Krok 7: Bramborový salát:
Uvaříme brambory ve slupce, necháme je vychladnout a oloupané je nakrájíme na drobné kostičky do větší mísy.
Dále uvaříme mrkev do poloměkka, vajíčka na tvrdo, na drobno nakrájíme a i s hráškem dáme do mísy. Okurky nakrájíme nadrobno a nálev necháme zatím stranou. Krok 8: Dochutíme solí a pepřem, vše promícháme a přidáme majolku, jogurt a 1-2 lžíce polotučné hořčice podle chuti. Na závěr lák z okurek (1-2 dl), postupně rozlíváme do mísy a vše důkladně promícháme. Krok 9: Ideální je nechat odležet salát v míse den v lednici, aby se pěkně uležel, druhý den ochutnat a když tak ještě dochutit solí a pepřem.
Zveřejněno 12. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná sekaná roláda s bramborovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D39K
Moje poznámka
Plněná sekaná roláda s bramborovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D39K
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 10 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 18 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 4 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 5 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 6 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 7 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 7 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 8 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 8 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 9 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 9 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 9 hodinami
Tématické fráze:
recept sekaná roláda,
plnena sekana recepty
Suroviny:
míchané mleté maso,
houska,
mléko,
vejce,
sůl,
kmín drcený,
pepř,
bazalka čerstvá,
česnek,
strouhanka,
hořčice dijonská,
vajíčka křepelčí,
paprika čerstvá červená,
okurky sterilované,
brambory,
mrkev,
hrášek,
okurka čerstvá,
vejce,
jogurt,
majolka,
pepř,
sůl,
hořčice
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.