Špenát s medvědím česnekem a mladými kopřivami
Špenát je jednou z tradičních surovin v našem jídelníčku. V jarním období k němu pak můžeme přidat čerstvé kopřivy a medvědí česnek. Se smetanou vytvoří skvělou zeleninovou přílohu k masu nebo třeba jen k nokům.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 201 kJ / 765 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,51 g |
| Tuky | 67,85 g |
| Vláknina | 6,30 g |
| Cholesterol | 209 mg |
| Sodík | 112 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 26,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do kastrolu s rozehřátým tukem dáme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli.
Krok 2: Nasekáme špenát, medvědí česnek a kopřivy. Přidáme k cibuli. Osolíme, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme na slabém plamenu 10 minut.
Krok 3: Do hrnku dáme smetanu, mléko a hladkou mouku. Dobře prošleháme a pomalu vléváme do špenátu.
Krok 4: Přidáme granulovaný česnek a za stálého míchání vaříme dalších 10 minut. Podle potřeby dosolíme. Pokud je špenát hustější, můžeme ho trochu naředit mlékem, nebo vývarem a nechat přejít varem.
Krok 5: Podáváme s vařeným bramborem a hovězím masem nebo s vejci.
Zveřejněno 11. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenát s medvědím česnekem a mladými kopřivami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2KgN
Moje poznámka
Špenát s medvědím česnekem a mladými kopřivami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2KgN
Nejnovější recepty
Cukroví s pistáciovým krémem zdobené pistáciemi
Přidáno před 2 hodinami
Ricottové knedlíčky s jahodami podle Jana Punčocháře
Přidáno před 3 hodinami
Dietní kuřecí prso s bramborovou kaší
Přidáno před 12 hodinami
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 19 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční perníčky s rumovou polevou podle Josefa Maršálka
veronika_straka před 55 minutami
Nadýchaný císařský trhanec - Kaiserschmarren
Modemo před 57 minutami
Jablečné lívance
oldlhot před 1 hodinou
Šťavnatá vepřová pečeně
bobnak před 1 hodinou
Perníkové kuličky s ořechy
Panova před 2 hodinami
Vosí hnízda
Luentynka před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Luentynka před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Patriktesar před 5 hodinami
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 13 hodinami
Tématické fráze:
špenát z kopřiva medvědího česneku
Suroviny:
špenát,
česnek mědvědí,
kopřivy,
vývar zeleninový,
smetana ke šlehání,
mléko,
mouka hladká,
česnek granulovaný,
olej,
máslo,
cibule,
sůl
Komentáře (5)