Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 816 kJ / 912 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,20 g |
| Tuky | 24,08 g |
| Vláknina | 6,64 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 146,32 g |
Postup přípravy
Pak ho prohněteme a válečkem rozválíme na nevelký obdélník, cca 20×25 cm. Znovu necháme 10 minut odpočinout a rádýlkem na pizzu nebo nožem rozkrájíme na 1,5-2 cm široké proužky. Krok 2: Při přenášení na plech proužky v rukou natáhneme na šířku plechu (a tím zároveň ztenčíme) nebo je můžeme v prstech několikrát zkroutit (jako bychom chtěli proužek vyždímat) – během kynutí a pečení se taková tyčka nafoukne téměř dokulata. Krok 3: Na plechu budou tyčky poměrně rychle vykynuté, pečeme je při 200°C/cca 10-12 minut.
Zveřejněno 25. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slané tyčky (variabilní těsto)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nwlD
Moje poznámka
Slané tyčky (variabilní těsto)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nwlD
Nejnovější recepty
Halušky se slaninou a brynzou
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený bramborák s hermelínem a tvarůžky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí směs na hořčici s medem
Přidáno před 11 hodinami
Zázvorový nápoj
Přidáno před 12 hodinami
Jablečný koláč se zakysankou
Přidáno před 15 hodinami
Loupáčky s mákem podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodné luxus koláčky
Jitinka před 1 hodinou
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Lucie Hertlova před 7 hodinami
Houbová gulášovka
Kajkajak před 8 hodinami
Hrníčková kefírovka (bezvaječná)
Romario před 9 hodinami
Máslový korpus na dort
LucieRiedl před 9 hodinami
Zázvorový nápoj
Gurman_HOLUB před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lida.Rose před 12 hodinami
Kuskusový pudink
petulos před 12 hodinami
Makové muffiny
Susanna před 12 hodinami
Pravý vepřový guláš
Kristynahaftova před 13 hodinami
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
olej,
sůl,
droždí čerstvé,
paprika sušená sladká,
semínka lněná,
rozmarýn
Komentáře (13)
Jen v létě, když jsme na malém městě, kupuju si droždí v místní pekárně. Připadá mi lepší než ty prefabrikované 42 g kostičky. To ale budeš cathleen vědět lépe než já, zda je opravdu kvalitnější.
Dajda: u nás naštěstí o droždí nouze nebyla, v blízkém krámku se už roky prodává droždí na váhu