Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 816 kJ / 912 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,20 g |
Tuky | 24,08 g |
Vláknina | 6,64 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 146,32 g |
Postup přípravy
Pak ho prohněteme a válečkem rozválíme na nevelký obdélník, cca 20×25 cm. Znovu necháme 10 minut odpočinout a rádýlkem na pizzu nebo nožem rozkrájíme na 1,5-2 cm široké proužky. Krok 2: Při přenášení na plech proužky v rukou natáhneme na šířku plechu (a tím zároveň ztenčíme) nebo je můžeme v prstech několikrát zkroutit (jako bychom chtěli proužek vyždímat) – během kynutí a pečení se taková tyčka nafoukne téměř dokulata. Krok 3: Na plechu budou tyčky poměrně rychle vykynuté, pečeme je při 200°C/cca 10-12 minut.
Zveřejněno 25. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slané tyčky (variabilní těsto)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nwlD
Moje poznámka
Slané tyčky (variabilní těsto)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nwlD
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s kuřecím mletým masem
Přidáno před 6 hodinami
Bublanina s vínem
Přidáno před 11 hodinami
Lotus cupcakes
Přidáno před 15 hodinami
Gulášová polévka s mletým masem
Přidáno před 23 hodinami
Cizrna na italský způsob
Přidáno 9. 9. 2025 15:02:02
Křehký koláč s hroznovým vínem
Přidáno 9. 9. 2025 12:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mirabelkový koláč se sněhem
Aurrorra před 32 minutami
Játrová pomazánka s vejci
mrazule před 44 minutami
"Grenadýr" z jednoho pekáčku
poirotka před 45 minutami
Rychlý švestkový koláč
Zuzanka2309 před 2 hodinami
Zelňačka podle "starýho" Habany
Apolenka1986 před 2 hodinami
Papriková bramboračka s řapíkatým celerem
KatkaCechova před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Kdyzjehlad před 4 hodinami
Rajčatový salát pochoutkový
Ajka2020 před 4 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Katka2 před 5 hodinami
Hráškový krém
Aknytsirk před 5 hodinami
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
olej,
sůl,
droždí čerstvé,
paprika sušená sladká,
semínka lněná,
rozmarýn
Komentáře (13)
Jen v létě, když jsme na malém městě, kupuju si droždí v místní pekárně. Připadá mi lepší než ty prefabrikované 42 g kostičky. To ale budeš cathleen vědět lépe než já, zda je opravdu kvalitnější.
Dajda: u nás naštěstí o droždí nouze nebyla, v blízkém krámku se už roky prodává droždí na váhu