Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šunková panenka v ovocné šťávě

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

26. 5. 2020 20:13

Suroviny

Porce: 4+

Nutriční hodnoty

Energie1 477 kJ / 353 kcal
Bílkoviny35,17 g
Tuky13,55 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 117 mg
Sodík 1,57 g
Sůl3,65 g
Sacharidy20,33 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eja57 Eja57

27. 5. 2020 07:39

Dajda: Ono je podle mne velký rozdíl hovězí x vepřové x ptactvo ( kuře, kachna). "Minutková" příprava chce podle mne větší zkušenosti ( a kvalitní maso!).
Speciálně kachní prso - to je fakt kumšt, asi nejlepší je spolehnout se na hmat, tlak prstu, ptactvo obecně by mělo být propečené, tady já medium nee...ale zas ne moc....kuřecí prso je méně rizikové na přípravu....
Vepřová panenka - já preferuji přípravu na pánvi ( odkrojím palec a použiji jinak, váleček musí být souměrný) a pak napevno zatáhnout do dvojitého alobalu a nechat 10 minut dojít....mezitím dodělat šťávu z výpeku...No a nebo nechat v alobalu vystydnout a na jemné plátky použít třeba na vittelo tonnato místo telecího, vyzkoušeno mnohokrát, výborné...

Dajda Dajda

27. 5. 2020 06:51

Eja57: O spojení panenka + ovoce vůbec nepochybuju - maso doplněné ovocem mají prý rádi blíženci a já blíženec jsem!

casino: Po 15 minutách už právě růžová není, je to kumšt odhadnout tak krátkou dobu, aby byla hotová a uvnitř zůstala ještě malinko růžová. Čím více ji pak budete péct, tím bude tužší, protože ztratí šťávu. Osobně nemám v oblibě maso, které se po nakrojení tváří, že je ještě téměř syrové - moje top je něco mezi well done a medium. <3

Eja57 Eja57

27. 5. 2020 05:55

Dajda: Máš určitě pravdu, ale zrovna v tomto případě mi postup nepřijde špatně - panenka 600 g je docela macek, ještě zabalená do šunky, tady si myslím, že jí hodinové povalování v troubě v ovocné podestýlce neublíží ( i když bych si dovedla představit hezký váleček karé...). Recept se mi líbí, chutnalo by mi spojení ovoce + bylinky + maso....

casino casino

26. 5. 2020 23:10

Dajda:
Jj, máte pravdu:yes:
Ale avšak ne každému šmakuje růžové maso...
Já si např. více než na předpisově pár minutek dělaných kachních prsou, pochutnám na prsou z tradičně pečené (třeba i pár hodin při nízké teplotě) kachničky (naposledy zrovínka včéra:-)

Dajda Dajda

26. 5. 2020 22:05

Pokud panenku předem opečeme, stačí ji šoupnout do trouby už jen na 10 až 15 minut, pak bude tak akorát správně "do měkka". Dalším pečením ji jen vysušíme - je to jemné a křehké maso. Uvedený postup bych použila spíše na kotletu. ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: panenka vepřová, vývar, šunka, hořčice plnotučná, olej olivový, bobkový list, tymián, jablko, pomeranče, sůl

TopRecepty.cz

Šunková panenka v ovocné šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E3vK