Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 665 kJ / 1 115 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,37 g |
Tuky | 82,91 g |
Vláknina | 7,78 g |
Cholesterol | 48 mg |
Sodík | 995 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 61,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 200°C.
Na plech vyložený pečícím papírem položíme kovový kroužek nebo vykrajovačku o průměru asi 8 cm.
Nastrouhaný parmazán smícháme s tymiánovými lístky. Do kroužku na plechu vložíme čtvrtinu parmazánu, rovnoměrně ho rozložíme a trochu přimáčkneme. Pak kroužek opatrně odstraníme. Takto uděláme čtyři parmazánová kolečka, pak plech vložíme do trouby a 5 minut pečeme, až sýr začne lehce zlátnout. Vyndáme z trouby, papír s upečenými kolečky stáhneme z plechu a necháme vychladnout. Krok 2: Z krajíců chleba odřízneme kůrku a střídky natrháme na kousky.
Na plech dáme nový papír, vsypeme kousky chleba a dáme do trouby. Pečeme, občas promícháme, až se kousky chleba začnou zbarvovat dozlatova, plech vyndáme, opečené krutonky vysypeme do misky a dáme stranou. Krok 3: Okurku oloupeme, podélně přepůlíme a nakrájíme na půlkolečka. Z rajčat odstraníme zbytky po stopce a nakrájíme je na kousky, česnekové stroužky oloupeme a nakrájíme na plátky.
Všechnu zeleninu dáme do misky a promícháme.
Ingredience na zálivku dobře prošleháme. Krok 4: Těsně před podáváním do salátu přidáme bazalku natrhanou na kousky, opečené krutonky a zalijeme zálivkou.
Každou porci salátu v misce doplníme parmazánovým chipsem.
Na plech vyložený pečícím papírem položíme kovový kroužek nebo vykrajovačku o průměru asi 8 cm.
Nastrouhaný parmazán smícháme s tymiánovými lístky. Do kroužku na plechu vložíme čtvrtinu parmazánu, rovnoměrně ho rozložíme a trochu přimáčkneme. Pak kroužek opatrně odstraníme. Takto uděláme čtyři parmazánová kolečka, pak plech vložíme do trouby a 5 minut pečeme, až sýr začne lehce zlátnout. Vyndáme z trouby, papír s upečenými kolečky stáhneme z plechu a necháme vychladnout. Krok 2: Z krajíců chleba odřízneme kůrku a střídky natrháme na kousky.
Na plech dáme nový papír, vsypeme kousky chleba a dáme do trouby. Pečeme, občas promícháme, až se kousky chleba začnou zbarvovat dozlatova, plech vyndáme, opečené krutonky vysypeme do misky a dáme stranou. Krok 3: Okurku oloupeme, podélně přepůlíme a nakrájíme na půlkolečka. Z rajčat odstraníme zbytky po stopce a nakrájíme je na kousky, česnekové stroužky oloupeme a nakrájíme na plátky.
Všechnu zeleninu dáme do misky a promícháme.
Ingredience na zálivku dobře prošleháme. Krok 4: Těsně před podáváním do salátu přidáme bazalku natrhanou na kousky, opečené krutonky a zalijeme zálivkou.
Každou porci salátu v misce doplníme parmazánovým chipsem.
Zveřejněno 2. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninový salát s chlebovými krutónky a parmazánovým chipsem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y3DY
Moje poznámka
Zeleninový salát s chlebovými krutónky a parmazánovým chipsem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y3DY
Nejnovější recepty
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 5 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 15 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 16 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 17 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 5 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 5 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 5 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 6 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 7 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 7 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 8 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 9 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 10 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 10 hodinami
Suroviny:
parmazán,
tymián čerstvý,
okurka salátová,
rajče,
česnek,
chléb bílý,
bazalka čerstvá,
sůl,
pepř,
olej olivový,
balsamico,
med,
šťáva citronová
Komentáře (2)