Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pilaf se šafránem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 7. 2020 19:22

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 262 kJ / 1 497 kcal
Bílkoviny22,90 g
Tuky59,47 g
Vláknina11,65 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,17 g
Sacharidy212,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám z časopisu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

5. 7. 2020 17:40

Marie Svarcova: Maruška, díky za fotku. ;-)

Eja57 Eja57

5. 7. 2020 10:42

tejaja: hezký odkaz:yes:
šafránové nitky se nejčastěji nahrazují/ míchají se světlicí barvířskou, proto se jí taky říká "falešný šafrán", no a prášek zase s kurkumou......

Marie Svarcova Marie Svarcova

5. 7. 2020 10:28

:yes::yes:moc se mi recept líbí, šafránové rizoto dělám (dovolila jsem si přidat foto). Koupila jsem šafrán u nás na trhu, v Turecku na trhu ale žádný nebarvil. Dostala jsem šafránovou pastu z Itálie a pak to mělo tu správnou barvu i chuť. :-K

tejaja tejaja

5. 7. 2020 07:58

Eja57: V tom neporadím, ktorý je lepší...mne ho doniesla sestra z Turecka. Čítala som, že španielsky šafrán je jemnejší ako ten divoko pestovaný z Turecka alebo Iránu, ale osobne nemám skúsenosť, tak to neviem potvrdiť.
Inak, možno pomôže tento článok o šafráne (ako poznať pravý šafrán, kvôli cene sa často falšuje) : https://zuzanagergelova.sk/5-trikov-ako-zistit-ci-...

Eja57 Eja57

5. 7. 2020 07:44

K šafránu...kde kupujete? Překvapilo mne Kotányi, v přepočtu na gram za cca 350 Kč bude asi opravdu z Íránu...a je podle mne fakt kvalitní, vyzkoušeno....

tejaja tejaja

5. 7. 2020 07:00

bofinka: Ako znel recept, tak som urobila. :-) Ak robím nový recept, tak ho robím vždy podľa uvedeného postupu, až na druhýkrát si ho pozmením, ak mám ten pocit, že treba, podľa svojej chuti. ;-)
O možnosti prazženoia šafránových blizien sa píše aj tu: https://books.google.sk/books?id=OVCNDwAAQBAJ&pg=P...

bofinka

4. 7. 2020 22:11

Safran se tepelne upravuje minimalne, protoze je chutove termolabilni. Barva neni problem, ta vzdy zustane. Urcite se neprazi na suche panvi, ale pridava se, pokud ve forme safranovych vlaken, do maleho mnozstvi teple vod - vyvaru - mleka.
Zde jde o pripravu ryze pilaf, bych ho nejprve namocila do teple vody - staci maly salek a pridala ho az ke konci tepelne upravy do kastrolu, kde se vari ryze.
V pripade ryze pilaf pecene v troube, musi byt pridan hned po osmazeni ryze spolecne s varici tekutinou.

rihana

4. 7. 2020 21:45

Tak to jsem nevěděla, že se šafrán musí předem namáčet. Jelikož ho miluju, tak ho používám docela často, hlavně do hovězího vývaru, ale jen ho tam frknu.

tejaja tejaja

4. 7. 2020 20:17

Eja57: Bohužiaľ, Anička má pravdu, neviem, nedá sa to identifikovať. Je to z novších čias, pretože som ho mala z časopisu ofotený, ale skutočne neviem. Predtým som si recepty vystrihovala a lepila do veľkých zošitov (mám ich 17:-D), teraz si to ofotím, ak sa mi recept páči. ;-):-K

MamlajdaD MamlajdaD

4. 7. 2020 20:11

Eja57: Jestli Tejaja vystřihovala recepty z časopisů, tak už to možná ani nezjistí. Já tedy takový problém u některých receptů mám, proto to píšu. ;-):-O:-8 Zdravím! :-K:-K:-K

Eja57 Eja57

4. 7. 2020 19:50

Terezko, z jakého časopisu? Že je šafrán nutno namočit a použít výluh i s nitkami je jasné, ale že předtím tepelně upravit jsem nenašla nikde...

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Suroviny: rýže, cibule, máslo, olej olivový, rozinky, koření hřebíček, semínka slunečnicová,

TopRecepty.cz

Pilaf se šafránem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4MnJ