Suroviny pro 6 porcí
Množství surovin je orientační
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 824 kJ / 1 870 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 228,76 g |
| Tuky | 98,94 g |
| Vláknina | 8,60 g |
| Cholesterol | 540 mg |
| Sodík | 2,14 g |
| Sůl | 5,15 g |
| Sacharidy | 14,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso volíme dle vlastního výběru a vlastní chuti. Lépe je vybrat kus, který je kompaktní a vyšší. Do masa uděláme ostrým nožem s úzkou delší čepelí otvory pro menší okurky a hranolky špeku, které dáme předem ztuhnout do mrazáku. Nožem projedeme na druhý konec masa a v mase s ním otočíme o 360°.
Krok 2: Do otvorů pak vtlačíme několik menších okurek a hranolky špeku. Maso ze všech stran osolíme a opepříme. Pokud nemáme jistotu, že bude maso během dušení držet pohromadě, zpevníme ho provázkem, který sundáme až před krájením a podáváním.
Krok 3: Takto připravené maso vložíme k dozlatova osmaženým, jemně pokrájeným cibulím na drobně pokrájeném špeku (cca 70 g) a necháme ze všech stran zatáhnout. Přidáme plnou lžíci hořčice, krátce osmažíme, přilijeme zhruba půl litru vývaru, zaklopíme a dusíme doměkka za občasného podlití a otočení masa.
Krok 4: Když je maso měkké, vyndáme ho stranou a necháme 5 minut odpočinout. Pokud jsme maso zpevňovali, sundáme provázek a následně pokrájíme na plátky. Do omáčky přidáme lžičku hořčice, asi 3-4 drobně pokrájené okurky, osolíme, opepříme dle chuti, zahustíme dle požadované hustoty jíškou nebo záklechtkou a necháme důkladně pozvolna provařit.
Krok 5: Podáváme s rýží, knedlíkem, těstovinami. Výběr přílohy dle vlastní chuti.
Zveřejněno 7. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí špikované okurkou a špekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8W5
Moje poznámka
Hovězí špikované okurkou a špekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8W5
Nejnovější recepty
Sýrové placky
Přidáno před 2 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 3 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 3 hodinami
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 13 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 13 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indická čočka s batáty
micurka před 1 hodinou
Celozrnné housky
Manik před 2 hodinami
Margot koláč s jablky
jestedka před 4 hodinami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 4 hodinami
Řepánky
Jitkazmecka před 4 hodinami
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 4 hodinami
Jablkový křen
cookamater před 4 hodinami
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 15 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 16 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 16 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
okurky sterilované,
špek uzený,
cibule,
hořčice plnotučná,
pepř mletý,
sůl,
vývar masový,
jíška
Komentáře (6)
U nás je špikované maso čímkoli naštěstí v neoblibě takže mám o práci méně