Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 540 kJ / 1 802 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 130,92 g |
| Tuky | 17,81 g |
| Vláknina | 97,14 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 119 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 233,30 g |
Postup přípravy
Na pánvi s olejem osmažíme cibulku do sklovita, přidáme mouku (množství záleží na množství oleje) a uděláme světlou cibulovou jíšku, dáme ji bokem a necháme vychladit. Krok 3: Čočku vaříme cca 8 minut, znovu propláchneme a dáme vařit do čisté vody. Osolíme, opepříme, přidáme česnek, krájená rajčata a vaříme, až je čočka téměř měkká. Netrvá to dlouho.
Zahustíme potřebným množstvím jíšky a necháme ještě chvíli provařit. Nakonec ochutíme octem a je-li potřeba, solí a pepřem. Krok 4: Uděláme volské oko, osolíme ho a plátky krkovice ohřejeme na pánvi. Krok 5: Servírujeme s plátky krkovice, vajíčkem, ozdobené petrželkou a kousky kapie.
Zveřejněno 11. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sladkokyselá čočka s rajčaty, domácí uzená krkovice a vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P3x1
Moje poznámka
Sladkokyselá čočka s rajčaty, domácí uzená krkovice a vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P3x1
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 12 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 13 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 14 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 15 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 16 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční cukroví
fragolina před 1 hodinou
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 5 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 6 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 6 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 7 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 7 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 7 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 7 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 8 hodinami
Suroviny:
čočka,
rajče,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř,
mouka polohrubá,
olej,
ocet,
vejce,
petrželka zelená
Komentáře (35)
Stručně řečeno, Casino vyjevilo názor, že na podobných webech by se nemělo v diskuzi používat oslovení jménem ( i když ho známe), ale nickem....
Nemám důvod si fandit a věřte, že jsem to nikdy nedělala. Snažím se jen, aby mé příspěvky se líbily a někoho třeba i inspirovaly.
A co se týká oslovování, běžně tady vidívám se oslovovat jménem.
Nevěděla jsem o takovém striktním zákazu. Omouvím se. Budu se snažit na to myslet. Přeji pěkný zbytek dne .
- čočku namočit, vařit v té samé vodě
- čočku namočit, slít, vařit v "nové" vodě
No....já čóču nenamáčím, neproplachuji, frknu do vynálezu pana Papina, dám vody přesně tak, aby se všechna vsákla do uvařené čočky....a pak ji použiji jak chci.....
medanek: Ty si nespôsobila absolútne nič, pridala si dobrý recept.
Pokud si myslíte, že mám potřebu kohokoli konkrétního kritizovat, pak si, pomiňte, dost fandíte
Zaznělo zde, že nevíte jméno kolegyně...
Asi vás překvapí, že na OTEVŘENÉM fóru je oslovování jmény, tedy jinak než nicky, údajně považováno za urážlivé ve vztahu k jiným uživatelům
Ale to je taková nuance, se ffší pravděpodobností, pod rozlišovací schopnost fóra
Kombinace čočka + rajčata může vypadat nezvykle, ale je to moc dobré, dělám technologicky trochu jinak ale výsledek bude podobný - a dokonce ji vyžaduje i kamarádka ode mne " na zakázku" pro celou rodinu...