Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 540 kJ / 1 802 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,92 g |
Tuky | 17,81 g |
Vláknina | 97,14 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 119 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 233,30 g |
Postup přípravy
Na pánvi s olejem osmažíme cibulku do sklovita, přidáme mouku (množství záleží na množství oleje) a uděláme světlou cibulovou jíšku, dáme ji bokem a necháme vychladit. Krok 3: Čočku vaříme cca 8 minut, znovu propláchneme a dáme vařit do čisté vody. Osolíme, opepříme, přidáme česnek, krájená rajčata a vaříme, až je čočka téměř měkká. Netrvá to dlouho.
Zahustíme potřebným množstvím jíšky a necháme ještě chvíli provařit. Nakonec ochutíme octem a je-li potřeba, solí a pepřem. Krok 4: Uděláme volské oko, osolíme ho a plátky krkovice ohřejeme na pánvi. Krok 5: Servírujeme s plátky krkovice, vajíčkem, ozdobené petrželkou a kousky kapie.
Zveřejněno 11. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sladkokyselá čočka s rajčaty, domácí uzená krkovice a vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P3x1
Moje poznámka
Sladkokyselá čočka s rajčaty, domácí uzená krkovice a vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P3x1
Nejnovější recepty
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 7 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 17 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 18 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 19 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 7 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 8 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 8 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 8 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 9 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 9 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 10 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 11 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 13 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 13 hodinami
Suroviny:
čočka,
rajče,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř,
mouka polohrubá,
olej,
ocet,
vejce,
petrželka zelená
Komentáře (35)
Stručně řečeno, Casino vyjevilo názor, že na podobných webech by se nemělo v diskuzi používat oslovení jménem ( i když ho známe), ale nickem....
Nemám důvod si fandit a věřte, že jsem to nikdy nedělala. Snažím se jen, aby mé příspěvky se líbily a někoho třeba i inspirovaly.
A co se týká oslovování, běžně tady vidívám se oslovovat jménem.
Nevěděla jsem o takovém striktním zákazu. Omouvím se. Budu se snažit na to myslet. Přeji pěkný zbytek dne .
- čočku namočit, vařit v té samé vodě
- čočku namočit, slít, vařit v "nové" vodě
No....já čóču nenamáčím, neproplachuji, frknu do vynálezu pana Papina, dám vody přesně tak, aby se všechna vsákla do uvařené čočky....a pak ji použiji jak chci.....
medanek: Ty si nespôsobila absolútne nič, pridala si dobrý recept.
Pokud si myslíte, že mám potřebu kohokoli konkrétního kritizovat, pak si, pomiňte, dost fandíte
Zaznělo zde, že nevíte jméno kolegyně...
Asi vás překvapí, že na OTEVŘENÉM fóru je oslovování jmény, tedy jinak než nicky, údajně považováno za urážlivé ve vztahu k jiným uživatelům
Ale to je taková nuance, se ffší pravděpodobností, pod rozlišovací schopnost fóra
Kombinace čočka + rajčata může vypadat nezvykle, ale je to moc dobré, dělám technologicky trochu jinak ale výsledek bude podobný - a dokonce ji vyžaduje i kamarádka ode mne " na zakázku" pro celou rodinu...