Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 231 kJ / 1 967 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 175,55 g |
Tuky | 95,30 g |
Vláknina | 15,15 g |
Cholesterol | 423 mg |
Sodík | 2,12 g |
Sůl | 5,05 g |
Sacharidy | 78,50 g |
Postup přípravy
Celer nakrájíme na malé kostičky. Je-li třeba, přilijeme do pánve olej, přidáme celer, cukr, krátce opečeme, dáme protlak a společně restujeme. Zalijeme pivem, rozmícháme a necháme přejít varem. Krok 2: Do pekáčku vložíme maso, zalijeme připravenou směsí z pánvičky, vložíme snítky tymiánu, přikryjeme a pomalu pečeme na 150°C do změknutí masa. Je-li třeba, přilijeme pivo nebo vývar. Přibližně 30 minut před koncem přidáme jablka, nakrájená na menší kostky a společně dopečeme.
Podáváme s bramborovou kaší, ale hodí se i jinak upravené brambory nebo rýže.
Zveřejněno 13. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gm3G
Moje poznámka
Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gm3G
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 17 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 20 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 39 minutami
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 41 minutami
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 53 minutami
Toskánský bůček
poirotka před 1 hodinou
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 1 hodinou
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 2 hodinami
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 3 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 3 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 6 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
slanina,
protlak rajčatový,
jablko,
celer,
pivo černé,
vývar,
olej,
cukr,
tymián čerstvý,
sůl
Komentáře (4)