Suroviny pro 24
24
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 046 kJ / 5 030 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,30 g |
Tuky | 395,39 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 1,86 g |
Sodík | 1,19 g |
Sůl | 2,66 g |
Sacharidy | 262,12 g |
Postup přípravy
Prosejeme mouku s kakaem a kypřícím práškem. Krok 3: Z bílků ušleháme s přidáním špetky soli pevný sníh.
V misce ušleháme žloutky s cukrem, přidáme 3 lžíce horké vody, olej, příchuť a ocet. Vmícháme moučnou směs. Přidáme menší část bílkového sněhu, promícháme a přidáme zbylý sníh, který jen lehce metličkou vmícháme do těsta.
Těsto vlijeme na připravený plech (mám 35x35 cm), stěrkou uhladíme a dáme péct zvolna cca 15-17 minut (podle trouby, zkusíme špejlí). Krok 4: Než se plát upeče, vyšleháme krém: Do mísy na šlehání dáme mascarpone, přilijeme smetanu ke šlehání, přidáme ztužovače, pár kapek příchuti a vyšleháme. Krok 5: Upečený plát necháme úplně vychladnout, pak rozkrojíme na poloviny. Jednu polovinu natřeme pikantní (např. rybízovou domácí) marmeládou, na druhou polovinu rozetřeme stejnoměrně krém. Spojíme (namazané strany), přitiskneme k sobě a dáme vychladit nejlépe do druhého dne nebo aspoň 2 hodiny. Krok 6: Na ztuhlý plát dáme lžící polevu (smícháme čokoládu se smetanou), uhladíme nejlépe nahřátým nožem a dáme opět ztuhnout. Pak nakrájíme řezy, které můžeme ještě přizdobit a podáváme.
Zveřejněno 23. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kakaové řezy s mandlovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nwpE
Moje poznámka
Kakaové řezy s mandlovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nwpE
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 9 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 9 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 10 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 11 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 13 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 15 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 15 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 15 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 16 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 16 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 17 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 17 hodinami
Suroviny:
vejce,
sůl,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
kakao,
kypřící prášek,
olej slunečnicový,
mandle hořké,
ocet,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
ztužovač,
cukr vanilkový,
příchuť mandlová,
čokoláda,
smetana zakysaná
Komentáře (1)