Suroviny pro 24
24
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 046 kJ / 5 030 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,30 g |
Tuky | 395,39 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 1,86 g |
Sodík | 1,19 g |
Sůl | 2,66 g |
Sacharidy | 262,12 g |
Postup přípravy
Prosejeme mouku s kakaem a kypřícím práškem. Krok 3: Z bílků ušleháme s přidáním špetky soli pevný sníh.
V misce ušleháme žloutky s cukrem, přidáme 3 lžíce horké vody, olej, příchuť a ocet. Vmícháme moučnou směs. Přidáme menší část bílkového sněhu, promícháme a přidáme zbylý sníh, který jen lehce metličkou vmícháme do těsta.
Těsto vlijeme na připravený plech (mám 35x35 cm), stěrkou uhladíme a dáme péct zvolna cca 15-17 minut (podle trouby, zkusíme špejlí). Krok 4: Než se plát upeče, vyšleháme krém: Do mísy na šlehání dáme mascarpone, přilijeme smetanu ke šlehání, přidáme ztužovače, pár kapek příchuti a vyšleháme. Krok 5: Upečený plát necháme úplně vychladnout, pak rozkrojíme na poloviny. Jednu polovinu natřeme pikantní (např. rybízovou domácí) marmeládou, na druhou polovinu rozetřeme stejnoměrně krém. Spojíme (namazané strany), přitiskneme k sobě a dáme vychladit nejlépe do druhého dne nebo aspoň 2 hodiny. Krok 6: Na ztuhlý plát dáme lžící polevu (smícháme čokoládu se smetanou), uhladíme nejlépe nahřátým nožem a dáme opět ztuhnout. Pak nakrájíme řezy, které můžeme ještě přizdobit a podáváme.
Zveřejněno 23. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kakaové řezy s mandlovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nwpE
Moje poznámka
Kakaové řezy s mandlovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nwpE
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 6 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 11 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 13 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 15 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 4 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 5 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 6 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 6 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 6 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 7 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 7 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 9 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 9 hodinami
Suroviny:
vejce,
sůl,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
kakao,
kypřící prášek,
olej slunečnicový,
mandle hořké,
ocet,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
ztužovač,
cukr vanilkový,
příchuť mandlová,
čokoláda,
smetana zakysaná
Komentáře (1)