Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 382 kJ / 1 764 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,18 g |
Tuky | 162,52 g |
Vláknina | 12,69 g |
Cholesterol | 641 mg |
Sodík | 3,03 g |
Sůl | 7,42 g |
Sacharidy | 42,23 g |
Postup přípravy
Na pánev dáme špek, až se rozpustí, přidáme trochu oleje a plátek másla, cibuli a nakrájenou slaninu. Mícháme asi 5 minut. Pak přidáme lehce vyždímané zelí a společně restujeme. po 10 minutách přikápneme občas trošku vody a ještě chvíli dusíme, než se voda odpaří. Ještě jednou totéž. Krok 2: Pečivo v míse pořádně rozmačkáme s mlékem na kaši. Přidáme nastrouhané brambory, koření, vejce a další ingredience, promícháme. Přisypeme zchladlou směs z pánve a rozmícháme. Krok 3: Plech vymažeme, lžící dáváme malé hromádky a utvoříme placičky. Do vyhřáté trouby na 200°C vložíme plech na 20-25 minut. Další část smažíme na nepřilnavé pánvi pěkně do křupava na lžíci oleje a kousku másla.
Upečené placičky ještě na plechu lehce potřeme tuhým máslem.
Zveřejněno 3. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelné bramborové vošouchy (bramboráčky, cmunda)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Enql
Moje poznámka
Zelné bramborové vošouchy (bramboráčky, cmunda)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Enql
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 7 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 8 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 3 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 5 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 5 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 5 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 6 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 6 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 7 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 8 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 9 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 9 hodinami
Suroviny:
celozrnná bageta,
zelí kysané,
brambory,
mléko,
vejce,
slanina oravská,
špek,
cibule,
česnek,
majoránka,
pepř,
sůl,
olej,
máslo
Komentáře (8)
Moje teta tam přidávala trochu droždí. V Rokycanech přidávali salám na kostičky a mletou papriku. Někdo přidává škvarky.
Nedaleko Budějovic je vesnice od Č, kde je hospoda, a tam dělají Cmundu po kaplicku. Jsou to bramboráčky, k tomu uzené a vařené kyselé zelí. Někdy jsem vošouchy plnila sýrem, nejlépe Nivou. Takže základ zůstává, a pak už pracuje fantazie.