Holubky (plněné zelí) jako je dělávala moje mamka
Vyzkoušejte toto tradiční slovenské jídlo - zelné listy plněné ochucenou směsí masa a rýže, které zabalíte a pak dlouze povaříte ve vodě a rajčatové šťávě. Podávejte je nazdobené zakysanou smetanou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 12 890 kJ / 3 081 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 208,27 g |
Tuky | 135,64 g |
Vláknina | 16,49 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 481 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 251,62 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Drahý čitateľ! Upozorňujem Ťa, že tento recept nie je výhradne ten najlepší, aký existuje. Na mieste, odkiaľ pochádzam, totiž nepoznáme dobrú alebo zlú, horšiu či najlepšiu plnenú kapustu, nedajú sa totiž porovnať. Plnená kapusta je rodinná záležitosť. Niekto tvrdí, že až najsvätejšia záležitosť každej rodiny! Tento recept je pokladom tej našej, toto jedlo som mal na obed každý druhý týždeň v nedeľu u svojej starej mamy. Prezradím Vám aj tajomstvo jeho konzumácie. Po vybratí z babičkinej pece sa je za horúca, ale pekne pri stole a z taniera. Ďalšie kúsky ujedáme z pokrievky a nakoniec, najviac ich ubúda zo špajze a za studena! Ja tvrdím, že bez ohľadu na to, či sa jedia horúce, studené, čerstvé alebo nečerstvé, sú holúbky nebeským pokrmom!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 12. 2020 11:31
Tento recept bol prvykrát publikovane 2018 na moj blog https://www.pecmaniak.sk/2018/03/holubky-plnena-ka...
A potom moj kamarat zdielal na madarske stranke https://rupanerkonyha.hu/2018/10/16/toltott-kaposz...
A potom moj kamarat zdielal na madarske stranke https://rupanerkonyha.hu/2018/10/16/toltott-kaposz...
5. 12. 2020 07:31
Recept v holandštině se stejnou fotkou je zveřejněn už před jedenácti měsíci, ivulinka má pravdu
https://yoo.rs/koolhydraatarm-tlttt-kposzta-157771...
https://yoo.rs/koolhydraatarm-tlttt-kposzta-157771...
5. 12. 2020 00:29
Když se podíváte na odkaz od ivulinky, tak zjistíte, že je to překlad z holandštiny a tudíž nejdřív byl starší recept v holandštině (jak starý, to nevím, nehledala jsem to, holandsky neumím) a tak je třeba ty datumy poněkud přehodnotit. Nebo že by Holanďani a po nich i anglický překlad (tři měsíce starý) převzali fotku pana pecmaniaka? To si nedovolím posoudit.
4. 12. 2020 20:59
ivulinka: je jeho tvuj odkaz je clanek tri mesice stary a na jeho strankach je fotka z kvetna 2020
4. 12. 2020 18:50
Dovolila som si dať link ako rozklikávací: https://www.pecmaniak.store/holubky-plnena-kapusta...
Stránka je autorova.
Stránka je autorova.
4. 12. 2020 18:25
4. 12. 2020 17:45
Hlavní fotka není vaše, že?
https://yoo.rs/toltott-kaposzta-en-1597138802.html...
https://yoo.rs/toltott-kaposzta-en-1597138802.html...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 1 hodinou
Rohlíkové křupky
Přidáno před 12 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 12 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 14 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 1 hodinou
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 1 hodinou
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 1 hodinou
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 2 hodinami
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 2 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 2 hodinami
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 2 hodinami
Bramboračka č. 3
peter9766 uvařila před 3 hodinami
Mini Pavlova
Strdada uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně usmažit cibuli dosklovita, dorůžova či dočervena? Začátečníkům video napoví, jak postupovat
9 nejlepších jídel se zelím: Zahřejte se zelňačkou, holubkami, zelňáky nebo lepenicí!
Holka u plotny radí: Jak využít zbytky pečeného kuřete? Maso se hodí do tortilly i pomazánek, kosti zase na vývar
Další recepty
Suroviny: kotleta vepřová, rýže, cibule červená, sádlo, šťáva rajčatová, slanina, zelí hlávkové, česnek, paprika sušená sladká, sůl, vegeta, pepř mletý, smetana zakysaná
Holubky (plněné zelí) jako je dělávala moje mamka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8RB3
7 názorů