Vepřové ptáčky na smetaně s mrkvovým knedlíkem
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 536 kJ / 4 430 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 132,71 g |
Tuky | 222,53 g |
Vláknina | 42,95 g |
Cholesterol | 723 mg |
Sodík | 7,17 g |
Sůl | 17,56 g |
Sacharidy | 453,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepeme, osolíme, opepříme z obou stran. Pak potřeme hořčicí a na každý plátek masa naklademe 3 pruhy slaniny, párek, okurku a 2 proužky papriky. Stočíme a svážeme pevně potravinářským provázkem. Obalíme v mouce.
Krok 2: V kastrole rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli, orestujeme do tmava, přidáme maso a orestujeme ho zprudka ze všech stran, pak podlijeme vývarem nebo vodou, aby maso bylo potopené a pod pokličkou dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme a zbavíme provázku. Do omáčky přidáme zbytek nakrájené papriky a párku, lžičku hořčice, přilijeme smetanu a povaříme. Pokud je omáčka moc řídká, přidáme do smetany trošku hladké mouky a dobře rozmícháme, aby se neudělaly hrudky.
Krok 3: Knedlíky:
Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí, doprostřed uděláme důlek a do něj vsypeme droždí, zalijeme ho trochou vlahého mléka a necháme asi 5 minut vzejít. Vajíčko rozšleháme vidličkou ve vlahém mléce a vlijeme do mísy. Přidáme nastrouhanou mrkev a propracujeme těsto. Necháme ho vykynout, těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem. Krok 4: Vykynuté těsto vyklopíme na mírně pomoučený vál a rozdělíme na 4 stejně velké díly. Každý uválíme do válečku, přikryjeme čistou utěrkou a necháme ještě 10 minut kynout. Pak vaříme v páře 20 minut. Před vložením knedlíků do parního hrnce potřeme každý knedlík jemně olejem, aby se nepřilepily. Pokud budeme vařit ve vodě, vkládáme do vroucí vody a vaříme 20-25 minut.
Ještě horké rozkrojíme nití, aby vyšla ven pára.
Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí, doprostřed uděláme důlek a do něj vsypeme droždí, zalijeme ho trochou vlahého mléka a necháme asi 5 minut vzejít. Vajíčko rozšleháme vidličkou ve vlahém mléce a vlijeme do mísy. Přidáme nastrouhanou mrkev a propracujeme těsto. Necháme ho vykynout, těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem. Krok 4: Vykynuté těsto vyklopíme na mírně pomoučený vál a rozdělíme na 4 stejně velké díly. Každý uválíme do válečku, přikryjeme čistou utěrkou a necháme ještě 10 minut kynout. Pak vaříme v páře 20 minut. Před vložením knedlíků do parního hrnce potřeme každý knedlík jemně olejem, aby se nepřilepily. Pokud budeme vařit ve vodě, vkládáme do vroucí vody a vaříme 20-25 minut.
Ještě horké rozkrojíme nití, aby vyšla ven pára.
Zveřejněno 10. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové ptáčky na smetaně s mrkvovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QDyG
Moje poznámka
Vepřové ptáčky na smetaně s mrkvovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QDyG
Nejnovější recepty
Meruňkový koláč
Přidáno před 15 hodinami
Rýže s kuřecím masem, pečenou dýní a květákem
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové lečo s klobáskou
Přidáno před 20 hodinami
Třešňová zmrzlina s jogurtem a třešňovým toppingem
Přidáno před 22 hodinami
Pečený česnek uchovávaný v oleji
Přidáno 24. 6. 2025 07:35
Krevety na víně, česneku a s rajčátky
Přidáno 24. 6. 2025 05:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Petik05 před 11 hodinami
Koprová polévka s tarhoňou
lenka64892 před 12 hodinami
Záhorácký závitek
HanaS92 před 13 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
Sahula před 13 hodinami
Makronky
mares-mikulas před 14 hodinami
Pečené brambory s parmazánem
vanilj před 16 hodinami
Báječný perník
Lunaskira před 16 hodinami
Čínská "červená" polévka
Sporerova před 17 hodinami
Kefírová buchta s krémem
veronika_straka před 19 hodinami
Halušky s brynzou
Lupcina před 19 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
pepř,
hořčice plnotučná,
slanina anglická,
okurka čerstvá,
paprika čerstvá červená,
párky,
mouka hladká,
cibule,
slanina anglická,
sádlo,
vývar,
smetana 33%,
mouka polohrubá,
sůl,
droždí sušené,
vejce,
mléko,
mrkev
Komentáře (1)