Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 546 kJ / 1 086 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,62 g |
| Tuky | 58,04 g |
| Vláknina | 15,14 g |
| Cholesterol | 179 mg |
| Sodík | 954 mg |
| Sůl | 2,29 g |
| Sacharidy | 23,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špek nakrájíme na malinkaté kostičky (lépe se vypeče). Mrkev očistíme a nakrájíme na tenčí půlměsíčky, petržel a celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Obě oloupané cibule nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Všechno koření rozdrtíme nahrubo ve hmoždíři. Maso, pokud má blány, odblaníme a nakrájíme na větší kostky.
Krok 3: V hlubokém hrnci vyškvaříme špek do škvarků, přidáme zeleninu a cibuli, olej a orestujeme. Jakmile trochu zelenina změkne, přihodíme všechno koření, smícháme a necháme chvilku restovat (dobře se promíchají chutě), dokud vše trošku "nechytí" barvu. Poté přidáme maso a stále necháme restovat, než se zatáhne.
Krok 4: Zalijeme vínem a necháme pod pokličkou chvilku dusit, až se víno téměř vypaří. Přidáme vodu, protlak a necháme na mírném plameni dusit, dokud maso nezměkne, cca 2,5 hodiny, vodu přiléváme jen pokud se již vypařila, ale na mírném plameni by se to nemělo stát. Konečná směs by neměla potřebovat ani zahustit.
Krok 5: Podávala jsem s vekou, ale je výborné například s pečenými brambory,
Zveřejněno 23. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7QP1
Moje poznámka
Jelení ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7QP1
Nejnovější recepty
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 26 minutami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 2 hodinami
Kari korma
Přidáno před 10 hodinami
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 15 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 16 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Pep.e před 2 hodinami
Szegedinský guláš
MonkaF před 9 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 9 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 10 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 11 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 13 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 13 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 14 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 14 hodinami
Suroviny:
maso jelení,
špek,
cibule červená,
cibule bílá,
mrkev,
petržel,
celer,
protlak rajčatový,
víno bílé,
olej slunečnicový,
voda,
jalovec,
koření nové koření,
pepř čtyř barev,
sůl himalájská
Komentáře (1)