Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 546 kJ / 1 086 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,62 g |
Tuky | 58,04 g |
Vláknina | 15,14 g |
Cholesterol | 179 mg |
Sodík | 954 mg |
Sůl | 2,29 g |
Sacharidy | 23,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špek nakrájíme na malinkaté kostičky (lépe se vypeče). Mrkev očistíme a nakrájíme na tenčí půlměsíčky, petržel a celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Obě oloupané cibule nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Všechno koření rozdrtíme nahrubo ve hmoždíři. Maso, pokud má blány, odblaníme a nakrájíme na větší kostky.
Krok 3: V hlubokém hrnci vyškvaříme špek do škvarků, přidáme zeleninu a cibuli, olej a orestujeme. Jakmile trochu zelenina změkne, přihodíme všechno koření, smícháme a necháme chvilku restovat (dobře se promíchají chutě), dokud vše trošku "nechytí" barvu. Poté přidáme maso a stále necháme restovat, než se zatáhne.
Krok 4: Zalijeme vínem a necháme pod pokličkou chvilku dusit, až se víno téměř vypaří. Přidáme vodu, protlak a necháme na mírném plameni dusit, dokud maso nezměkne, cca 2,5 hodiny, vodu přiléváme jen pokud se již vypařila, ale na mírném plameni by se to nemělo stát. Konečná směs by neměla potřebovat ani zahustit.
Krok 5: Podávala jsem s vekou, ale je výborné například s pečenými brambory,
Zveřejněno 23. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7QP1
Moje poznámka
Jelení ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7QP1
Nejnovější recepty
Polévka s ratatouille
Přidáno před 8 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 9 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 9 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 9 hodinami
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 10 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 9 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 9 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 11 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 11 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 11 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 11 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 11 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 12 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 13 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 13 hodinami
Suroviny:
maso jelení,
špek,
cibule červená,
cibule bílá,
mrkev,
petržel,
celer,
protlak rajčatový,
víno bílé,
olej slunečnicový,
voda,
jalovec,
koření nové koření,
pepř čtyř barev,
sůl himalájská
Komentáře (1)