Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 546 kJ / 1 086 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,62 g |
Tuky | 58,04 g |
Vláknina | 15,14 g |
Cholesterol | 179 mg |
Sodík | 954 mg |
Sůl | 2,29 g |
Sacharidy | 23,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špek nakrájíme na malinkaté kostičky (lépe se vypeče). Mrkev očistíme a nakrájíme na tenčí půlměsíčky, petržel a celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Obě oloupané cibule nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Všechno koření rozdrtíme nahrubo ve hmoždíři. Maso, pokud má blány, odblaníme a nakrájíme na větší kostky.
Krok 3: V hlubokém hrnci vyškvaříme špek do škvarků, přidáme zeleninu a cibuli, olej a orestujeme. Jakmile trochu zelenina změkne, přihodíme všechno koření, smícháme a necháme chvilku restovat (dobře se promíchají chutě), dokud vše trošku "nechytí" barvu. Poté přidáme maso a stále necháme restovat, než se zatáhne.
Krok 4: Zalijeme vínem a necháme pod pokličkou chvilku dusit, až se víno téměř vypaří. Přidáme vodu, protlak a necháme na mírném plameni dusit, dokud maso nezměkne, cca 2,5 hodiny, vodu přiléváme jen pokud se již vypařila, ale na mírném plameni by se to nemělo stát. Konečná směs by neměla potřebovat ani zahustit.
Krok 5: Podávala jsem s vekou, ale je výborné například s pečenými brambory,
Zveřejněno 23. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7QP1
Moje poznámka
Jelení ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7QP1
Nejnovější recepty
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno před 23 hodinami
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno 14. 5. 2025 12:27
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší špenát
Danavoldrichova před 7 minutami
Přílohový salát z opečených brambor
RadkaD. před 11 minutami
Nakládané vepřové řízky
RadkaD. před 14 minutami
Květákové bramboráčky
RadkaD. před 16 minutami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
daniela1262 před 2 hodinami
Linecký koláč s jahodami
zuzi777a před 13 hodinami
Trdelník...maxi
veverka30 před 14 hodinami
Citronová treska s petrželkou
danka77 před 14 hodinami
Pikantní aztécká polévka - Sopa azteca
Antonausprag před 14 hodinami
Suroviny:
maso jelení,
špek,
cibule červená,
cibule bílá,
mrkev,
petržel,
celer,
protlak rajčatový,
víno bílé,
olej slunečnicový,
voda,
jalovec,
koření nové koření,
pepř čtyř barev,
sůl himalájská
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.