Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šumavská polévka

Máte chuť na dobrou českou polévku? Vsaďte na klasiku našich babiček a ochutnejte tuto výbornou bramborovou polévku s houbami, zahuštěnou smetanou a podávanou s míchanými nebo zastřenými vejci.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

2. 2. 2021 14:26

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie5 227 kJ / 1 249 kcal
Bílkoviny66,88 g
Tuky76,74 g
Vláknina10,25 g
Cholesterol 1,39 g
Sodík 644 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy68,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lasicka.3

3. 12. 2021 21:11

Skvostné...

RubyRom RubyRom

2. 2. 2021 22:23

Dajda: Moc děkuji, je opravdu moc dobrá.

Dajda Dajda

2. 2. 2021 21:57

RubyRom: Koneckonců stejné názvy mohou v různých krajích skrývat rozdílné pokrmy, ale hlavně že skrývají také chutné jídlo. A tahle polívčička vypadá opravdu dobře! :yes:

RubyRom RubyRom

2. 2. 2021 21:06

Dajda: No vlastně máte pravdu. Prostě takto máme recept léta pod názvem kyselo , ani jsem nad tím nepřemýšlela, že je to jako kulajda.

Dajda Dajda

2. 2. 2021 20:35

RubyRom: A jak se vaří šumavská kulajda? Připadá mi, že od Vašeho kysela se liší jen tím, že se do ní nedávají míchaná vajíčka. ;-)

RubyRom RubyRom

2. 2. 2021 18:40

magdalenka: to je omyl, s kváskem se vaří Krkonošské kyselo. Takto se vaří kyselo u nás na Šumavě.

Dajda Dajda

2. 2. 2021 15:23

magdalenka: Určitě ano, tohle je spíše kulajda. :-O

magdalenka magdalenka

2. 2. 2021 14:57

Ja som doteraz bola presvedčená, že kyselo sa varí s chlebovým kváskom...:-8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: vývar masový, houby, brambory, kmín drcený, sůl, pepř, máslo, mouka hladká, ocet, smetana, máslo, cibule, vejce

TopRecepty.cz

Šumavská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jozP