Lušteninová vegetariánská polévka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 359 kJ / 86 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,85 g |
| Tuky | 0,32 g |
| Vláknina | 8,21 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,36 g |
| Sůl | 8,35 g |
| Sacharidy | 15,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Luštěniny dáme přes noc do hrnce s vodou, nezakrýváme pokličkou.
Druhý den vodu vylijeme, luštěniny propláchneme v sítku, dáme zpět do hrnce a přidáme vodu. Krok 2: Nakrájíme mrkev na malé kostičky, přidáme do hrnce a vaříme 60 minut. Krok 3: Než se luštěniny s mrkví dovaří, oloupeme cibuli, nakrájíme na drobno a prolisujeme česnek. Krok 4: Cca 15 minut před dovařením rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme cibuli, až začne chytat zlatavou barvu. Poté přidáme prolisovaný česnek, který jen krátce osmahneme, přidáme čočkovou mouku a cca 1-2 minuty opražíme. Poté vše spolu s Podravkou dáme do hrnce, řádně promícháme a vaříme dalších cca 5-10 minut.
Druhý den vodu vylijeme, luštěniny propláchneme v sítku, dáme zpět do hrnce a přidáme vodu. Krok 2: Nakrájíme mrkev na malé kostičky, přidáme do hrnce a vaříme 60 minut. Krok 3: Než se luštěniny s mrkví dovaří, oloupeme cibuli, nakrájíme na drobno a prolisujeme česnek. Krok 4: Cca 15 minut před dovařením rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme cibuli, až začne chytat zlatavou barvu. Poté přidáme prolisovaný česnek, který jen krátce osmahneme, přidáme čočkovou mouku a cca 1-2 minuty opražíme. Poté vše spolu s Podravkou dáme do hrnce, řádně promícháme a vaříme dalších cca 5-10 minut.
Zveřejněno 19. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lušteninová vegetariánská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NMLK
Moje poznámka
Lušteninová vegetariánská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NMLK
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Suroviny:
mrkev,
cibule,
podravka,
mouka čočková,
voda,
česnek,
olej,
koření kari,
pažitka
Komentáře (1)