Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 550 kJ / 132 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,80 g |
Tuky | 11,12 g |
Vláknina | 0,96 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,20 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 5,58 g |
Postup přípravy
Vyhněteme hladké a jemné těsto, olej přidáváme v polovině hnětení. Těsto necháme asi 50 minut pod čistou utěrkou, poklopem nebo igelitem kynout, aby neoschlo. Krok 2: Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučený vál, překládáme těsto od okraje ke středu, pootočíme o 90 stupňů a překládáme, abychom z těsta vytlačili přebytečný vzduch. Mouky přidáváme jen minimálně, aby se těsto nelepilo. Můžeme si pomoci stěrkou na těsta.
Vzniklý bochník vložíme do pedigové kulaté ošatky (misky nebo cedníku), kterou vysypeme bramborovým nebo kukuřičným škrobem. Necháme už jen 20 minut kynout pod čistou utěrkou, poklopem nebo igelitem, kvůli oschnutí.
Do ošatky vkládáme těsto pěknou stranou dolů, překládaná strana zůstává nahoře, aby těsto bylo po upečení krásně hladké. Do misky nebo cedníku to uděláme naopak. Krok 3: Pečení v hliníkové remosce:
Zapneme remosku. Jakmile je nahřátá, vyklepneme nakynutý chleba na pečicí papír, se kterým ho vložíme do remosky, postříkáme slanou vodou a nařízneme na pár místech, aby nepopraskal. Pečicí papír nesmí být příliš vysoký, aby se nedotýkal přiklopeného víka. V případě pečení chleba v remosce není třeba zapařování. V remosce ho pečeme cca 40 minut. Jakmile bochník zní dutě na poklep, je hotový. Krok 4: Pečení v teflonové remosce:
Teflonová remoska se nahřívá vodou. Po nahřátí vodu vylijeme a vložíme bochník chleba, který opět postříkáme slanou vodou a nařežeme na několika místech. V případě, že se povrch chleba rychleji peče, položíme na něj alobal. Do teflonové remosky nemusíme dávat pečicí papír. Chleba dáme vychladit na kovovou mřížku. Krájíme, až je vychladlý.
Zveřejněno 28. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chleba z remosky bez lepku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KJm8
Moje poznámka
Chleba z remosky bez lepku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KJm8
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 22 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 25 minutami
Čočka na kyselo
el.mencl před 38 minutami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 40 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 2 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 13 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 13 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 13 hodinami
Suroviny:
dýňová mouka,
voda,
jitrocel,
vláknina jablečná,
voda,
ocet,
olej,
sůl,
cukr,
droždí čerstvé
Komentáře (4)