Libečkové pesto s bleskovými noky
Jemně kořeněné libečkové pesto, které skvěle doplňuje měkké a nadýchané noky, je rychlou a chutnou volbou pro každou příležitost. Tento pokrm spojuje svěžest bylinek s pohodlnou přípravou bleskových noků.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 698 kJ / 3 274 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,04 g |
Tuky | 143,72 g |
Vláknina | 27,94 g |
Cholesterol | 79 mg |
Sodík | 1,55 g |
Sůl | 3,75 g |
Sacharidy | 401,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve připravíme pesto. Omytý a osušený libeček natrháme nahrubo a dáme do sekáčku.
Krok 2: Přidáme nakrájený česnek, mandle, olej a sůl. Vše rozmixujeme, ale ne úplně najemno. Mohou zůstat kousíčky. Nakonec vmícháme sýr a dáme uležet.
Krok 3: Dáme vařit hrnec s osolenou vodou.
Krok 4: Nakrájenou slaninu dáme na pánev vyškvařit. Pár kousků vytáhneme na ozdobu.
Krok 5: V míse smícháme mouku, mléko, olej, sůl a kurkumu. Do vroucí vody vytřeme těsto přes haluškovač. Když nočky vyplavou, jsou hotové.
Krok 6: Děrovanou naběračkou je vytahujeme a dáváme do pánve se slaninou. Když tam kápne trochu vody, nevadí.
Krok 7: Přidáme 1-2 lžíce hotového pesta, záleží na vaší chuti.
Krok 8: Halušky na talíři posypeme odloženou slaninou a můžeme i sýrem.
Zveřejněno 6. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Libečkové pesto s bleskovými noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/63GO
Moje poznámka
Libečkové pesto s bleskovými noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/63GO
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 19 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 8 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 8 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 12 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 12 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 12 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 13 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 14 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 15 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 16 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
olej,
sůl,
kurkuma,
slanina anglická,
libeček,
mandle loupané,
olej olivový,
sýr parmazán strouhaný,
česnek,
sůl
Komentáře (3)