Krkonošská pikantní povidla
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 33 346 kJ / 7 970 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,33 g |
Tuky | 19,93 g |
Vláknina | 194,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 337 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 803,33 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tyhle povidla vydrží neskutečně dlouho. Ještě ukážu na foce - to je sklenice z roku 1999! kterou maminka zapomněla ve sklepě a je báječně pikantní
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 2. 2013 21:07
jo .. děláváme bez rajčat .. letos jsme zkusily takto ... tak jsem zvědavá .. ještě jsme nenačali ...
2. 6. 2010 05:40
Dělám jenom jablka, hrušky a švestky. Zkusím to i s rajčaty, jestli budou zatím to vypadá ž e jich bude jenom pár z fóliáku.
6. 8. 2009 15:10
Díky
5. 8. 2009 19:01
suzanna - yvpařené sklenice - naleju do nich vařící vodu a vyleju. Zahřejou se a neprasknou, když do nich naleješ cokoli horkého, už jsem to opravila na srozumitelnější způsob
5. 8. 2009 15:48
Taky mam dotaz co to jsou vyparene sklenice?
5. 8. 2009 13:05
Navinulá jablka - taková lehce nakyslá, ale s převahou sladší chuti, sladkokyselá, ale zas cítíš i tu kyselost - to jsem ti pomohla, co? . Prostě se ti musej v puse sbíhat sliny, když do jablka kousneš a nepřestaneš, dokud ho nesníš
5. 8. 2009 12:55
No, to jo, to by se mi líbilo, jen prosím tě, řekni neznalému, co jsou to navinulá jablka? To jsem vám ale dala tip, co?! Ale to je fajn, povidla se vždycky hodí tady mít Něco mám ve sklepě ze švestek, ale nechce se mi tady fotit sklenka s povidly, když nemůžu nafotit postup.
5. 8. 2009 12:44
spagetka - já jsem si to myslela, že to asi nebude tak nutné
5. 8. 2009 12:32
Maris - upřímně - já je neloupu , napsala jsem přesný postup podle mé kuchařky, ale taky je neloupu. Myslím, že jak říkáš, stejně to pasírujeme
5. 8. 2009 12:29
To je moc zajímavý recept. Musí se ty švestky loupat, když se to potom pasíruje ?
5. 8. 2009 12:25
Vím, že je tu podobný recept na Jihočeská povidla, ale tenhle je přece jen malinko odlišný
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 14 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 15 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 16 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 19 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 20 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno 22. 4. 2024 23:54
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Luciksch uvařil před 5 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 5 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 7 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 7 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 7 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 8 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Moanka uvařila před 8 hodinami
Rajská omáčka
Fleep uvařila před 8 hodinami
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: povidla z jablek krkonošská kuchařka povidla z hrušek povidla z jablek a hrusek povidla ze švestek a jablek povidla recept povidla ze sušených hrušek hrušky povidla jablka na rozvaření navinulá jablka povidla jabko a hruška hrušková povidla recept pikantní švestky povidla jablka povidla ze sušených jablek povidla jablka hrušky povidla rozvareni hrusek povidla z neloupaných hrušek povidla z hrušek a jablek
Suroviny: jablko, hruška, švestky, rajče, cukr krystal
Krkonošská pikantní povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQXV
11 názorů