Postup přípravy
Krok 1: Nejprve umyji sklenice s víčky, víčka dám na plech s utěrkou do trouby, tam je nechám na 50 stupňů osušit.
Krok 2: Vydrhnu okurky kartáčkem, oloupu cibule, nakrájím na plátky, mrkev také oloupu, nakrájím na kolečka. Do každé sklenice dám cca 3 plátky cibule, 5 koleček mrkve. Naskládám tam okurky, co se jich nejvíc vejde. Nesmí být úplně po okraj.
Krok 3: Připravím nálev. Do hrnce dám 3,5 l vody, 1 l octa, 2 sáčky Deka, cca 1 kg cukru. Dáme vařit, jakmile to začne vřít, stáhnu oheň a 5 minut povaříme. Necháme trochu vychladnout, zalijeme okurky. Utěrkou otřu okraj sklenic, ať jsou čisté, zavřu čistými víčky.
Krok 4: Do hrnce dám utěrku, na ni sklenice s okurkami, zaliji do půlky sklenic studenou vodou a vařím 20 minut na 85 stupňů.
Krok 5: Po uplynutí 20 minut sklenice vyndám a svrchu položím utěrku namočenou ve studené vodě, aby se víčka chytla.
Zveřejněno 18. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jak zavařovat okurky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mK80
Moje poznámka
Jak zavařovat okurky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mK80
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 54 minutami
Pomerančový pohár
Přidáno před 1 hodinou
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Plněné papriky s chilli
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 2 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 3 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 4 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 4 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 4 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 4 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 4 hodinami
Suroviny:
okurka čerstvá,
cibule,
mrkev,
deko,
cukr krystal,
ocet
Komentáře (1)