Postup přípravy
Krok 1: Nejprve umyji sklenice s víčky, víčka dám na plech s utěrkou do trouby, tam je nechám na 50 stupňů osušit.
Krok 2: Vydrhnu okurky kartáčkem, oloupu cibule, nakrájím na plátky, mrkev také oloupu, nakrájím na kolečka. Do každé sklenice dám cca 3 plátky cibule, 5 koleček mrkve. Naskládám tam okurky, co se jich nejvíc vejde. Nesmí být úplně po okraj.
Krok 3: Připravím nálev. Do hrnce dám 3,5 l vody, 1 l octa, 2 sáčky Deka, cca 1 kg cukru. Dáme vařit, jakmile to začne vřít, stáhnu oheň a 5 minut povaříme. Necháme trochu vychladnout, zalijeme okurky. Utěrkou otřu okraj sklenic, ať jsou čisté, zavřu čistými víčky.
Krok 4: Do hrnce dám utěrku, na ni sklenice s okurkami, zaliji do půlky sklenic studenou vodou a vařím 20 minut na 85 stupňů.
Krok 5: Po uplynutí 20 minut sklenice vyndám a svrchu položím utěrku namočenou ve studené vodě, aby se víčka chytla.
Zveřejněno 18. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jak zavařovat okurky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mK80
Moje poznámka
Jak zavařovat okurky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mK80
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 8 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 8 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 8 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 9 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 9 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Suumaa před 7 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Martina5672 před 7 hodinami
Dort z palačinek
Martina5672 před 7 hodinami
Řezy raffaelo
Martina5672 před 7 hodinami
Tažený štrúdl
Lenuus před 8 hodinami
Jablkový perník
collins před 9 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 11 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 12 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 14 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 14 hodinami
Suroviny:
okurka čerstvá,
cibule,
mrkev,
deko,
cukr krystal,
ocet
Komentáře (1)