Postup přípravy
Krok 1: Nejprve umyji sklenice s víčky, víčka dám na plech s utěrkou do trouby, tam je nechám na 50 stupňů osušit.
Krok 2: Vydrhnu okurky kartáčkem, oloupu cibule, nakrájím na plátky, mrkev také oloupu, nakrájím na kolečka. Do každé sklenice dám cca 3 plátky cibule, 5 koleček mrkve. Naskládám tam okurky, co se jich nejvíc vejde. Nesmí být úplně po okraj.
Krok 3: Připravím nálev. Do hrnce dám 3,5 l vody, 1 l octa, 2 sáčky Deka, cca 1 kg cukru. Dáme vařit, jakmile to začne vřít, stáhnu oheň a 5 minut povaříme. Necháme trochu vychladnout, zalijeme okurky. Utěrkou otřu okraj sklenic, ať jsou čisté, zavřu čistými víčky.
Krok 4: Do hrnce dám utěrku, na ni sklenice s okurkami, zaliji do půlky sklenic studenou vodou a vařím 20 minut na 85 stupňů.
Krok 5: Po uplynutí 20 minut sklenice vyndám a svrchu položím utěrku namočenou ve studené vodě, aby se víčka chytla.
Zveřejněno 18. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jak zavařovat okurky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mK80
Moje poznámka
Jak zavařovat okurky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mK80
Nejnovější recepty
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 1 hodinou
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 11 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 21 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 22 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 11 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 11 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 11 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 12 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 13 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 13 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 14 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 15 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 16 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 16 hodinami
Suroviny:
okurka čerstvá,
cibule,
mrkev,
deko,
cukr krystal,
ocet
Komentáře (1)