Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 236 kJ / 295 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,49 g |
Tuky | 21,46 g |
Vláknina | 3,54 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 23,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou panenku odblaníme.
Krok 2: Pak ji nakrájíme na cca 2 cm tlusté plátky, jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Jarní cibulku nakrájíme na drobná kolečka, pórek očistíme a nakrájíme na silnější kolečka.
Krok 3: V hlubším hrnci na olivovém oleji osmahneme dozlatova na kroužky nakrájenou jarní cibulku s prolisovaným česnekem.
Krok 4: Plátky panenky vložíme do hrnce k cibuli s česnekem a rychle z obou stran opečeme. Podlijeme vývarem a necháme přikryté dusit, dokud nebude maso zcela měkké.
Krok 5: Ke konci přidáme nakrájený pórek a majoránku a zatřeme Maizenou.
Krok 6: Podávala jsem s vařenou rýží.
Zveřejněno 27. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová panenka s pórkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5rZW
Moje poznámka
Vepřová panenka s pórkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5rZW
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 12 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 13 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 17 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 17 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 19 hodinami
Suroviny:
panenka vepřová,
pórek,
cibulka jarní,
česnek,
vývar zeleninový,
olej olivový,
majoránka,
sůl,
pepř,
škrob kukuřičný
Komentáře (2)