Uzené maso po horňansku
Tato lahodná specialita kombinuje šťavnaté uzené s bramborovým základem a jemnými tóny zelí. Jednoduché, ale přitom vydatné jídlo, si získá každého milovníka české a moravské kuchyně.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 970 kJ / 2 622 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 139,47 g |
| Tuky | 126,69 g |
| Vláknina | 47,55 g |
| Cholesterol | 357 mg |
| Sodík | 10,45 g |
| Sůl | 25,20 g |
| Sacharidy | 208,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzenou krkovici uvaříme téměř doměkka. Vyjmeme ji a nakrájíme na porce.
Krok 2: Brambory oloupeme a omyjeme, nakrájíme na větší kusy, osolíme. Opečeme s cibulí a kmínem na polovině sádla.
Krok 3: Zbytkem sádla vymastíme pekáč, na dno naskládáme polovinu zelí, potom vrstvu brambor, uzené maso, zelí a brambory.
Krok 4: Polijeme trochou vývaru z uzeného masa a přikryté pečeme v troubě.
Krok 5: Po změknutí odkryjeme a zalijeme kysanou smetanou a dopečeme.
Zveřejněno 8. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzené maso po horňansku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY5xg
Moje poznámka
Uzené maso po horňansku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY5xg
Nejnovější recepty
Sýrové placky
Přidáno před 1 hodinou
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 2 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 3 hodinami
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 13 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 13 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indická čočka s batáty
micurka před 1 hodinou
Celozrnné housky
Manik před 1 hodinou
Margot koláč s jablky
jestedka před 3 hodinami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 3 hodinami
Řepánky
Jitkazmecka před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 3 hodinami
Jablkový křen
cookamater před 4 hodinami
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 14 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 15 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 15 hodinami
Suroviny:
krkovice uzená,
zelí kysané,
brambory,
cibule,
sádlo,
smetana kysaná,
kmín celý,
sůl
Komentáře (4)