Žampiony s česnekovým bokem a vejci dušené v pánvi
Kloboučky žampionů plněné vajíčkem, s česnekovým bokem, dušené na směsi zeleniny provoněné rozmarýnem, budou lahodit nejen vašim chuťovým pohárkům, ale i očím. K této chutné večeři můžete zvolit přílohu na kterou zrovna máte chuť.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 129 kJ / 987 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,48 g |
Tuky | 76,70 g |
Vláknina | 7,61 g |
Cholesterol | 1,58 g |
Sodík | 645 mg |
Sůl | 1,36 g |
Sacharidy | 17,79 g |
Postup přípravy
Mrkev a celer nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Obojí dáme do velké pánve na rozehřátý tuk restovat do sklovita. Krok 3: Poté přidáme mrkev s celerem a nožky a vnitřky žampionů. Osolíme, přidáme na menší kousky natrhaný rozmarýn a malinko orestujeme. Krok 4: Orestovanou směs malinko podlijeme a poklademe osolenými žampionovými kloboučky. Přiklopíme pokličkou a 5 minut podusíme. Krok 5: Odstavíme ze sporáku, do každého kloboučku dáme na stojato do dvou plátcích česnekového boku, který proti rozevření zajistíme párátkem. Krok 6: Do každého kloboučku velice opatrně vyklepneme vajíčko, lehce opepříme a osolíme. Pánev na sporáku opět přiklopíme pokličkou a slabým varem dusíme cca 10 minut do zatažení vajec. V polovině přidáme ještě trochu vody a plátek másla na zjemnění. Krok 7: Podáváme s čerstvým pečivem nebo přílohou podle chuti.
Zveřejněno 18. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampiony s česnekovým bokem a vejci dušené v pánvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD67O
Moje poznámka
Žampiony s česnekovým bokem a vejci dušené v pánvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD67O
Nejnovější recepty
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 6 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 21 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 6 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 8 hodinami
Řecká musaka
misula29 před 9 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 12 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 13 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 15 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 16 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 18 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan 15. 9. 2025 20:19
Rychlý švestkový koláč
Macek13 15. 9. 2025 19:39
Suroviny:
žampióny,
bok česnekový,
vejce,
pepř mletý,
sůl,
máslo,
olej,
česnek,
cibule,
mrkev,
celer,
rozmarýn,
sůl,
voda,
máslo,
bylinky zelené
Komentáře (5)
Marie Svarcova: Maruško děkuji ti
lenka.janatkova: Ivetko moc děkuji