České buchty s povidly
Teplá pocukrovaná buchta – to je jako z pohádky o Honzovi! Tyto jsou voňavé, vláčné a naplněné povidly. Jsou z kynutého těsta, které je pro tradiční plněné české buchty a koláče nepochybně nejlepší.
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 537 kJ / 3 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,71 g |
Tuky | 108,33 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 694 mg |
Sodík | 928 mg |
Sůl | 2,29 g |
Sacharidy | 478,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse rozetřeme droždí s cukrem, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi vlažného mléka na kašičku - kvásek. Ten necháme v teple vzejít.
Krok 2: Přidáme cukr, mouku, vlahý tuk a mléko, ve kterém jsme rozpustili sůl a rozkvedlali žloutky. Vypracujeme vláčné, měkké těsto. Necháme v teple nakynout, až zdvojnásobí svůj objem.
Krok 3: Pekáč vymažeme tukem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 4: Na mírně pomoučeném vále rozdělíme vykynuté těsto na 30 stejně velkých kousků, z nich uděláme placičky a naplníme povidly, které rozmícháme s trochou rumu.
Krok 5: Buchtičky zabalíme a po stranách potřeme rozpuštěným máslem. Spojenou stranou klademe do máslem vymazaného pekáče a necháme ještě 10 minut kynout.
Krok 6: Pak povrch potřeme vajíčkem.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova. Vychladlé pocukrujeme.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova. Vychladlé pocukrujeme.
Zveřejněno 22. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
České buchty s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOvEO
Moje poznámka
České buchty s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOvEO
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 11 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 3 hodinami
Krenex
dragomirac před 5 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 5 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 5 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 5 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 6 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 6 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 6 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 7 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
žloutek,
droždí,
sůl,
mléko,
kůra citronová,
cukr vanilkový,
vejce,
máslo,
povidla švestková,
rum
Komentáře (3)