 
	
		
České buchty s povidly
Teplá pocukrovaná buchta – to je jako z pohádky o Honzovi! Tyto jsou voňavé, vláčné a naplněné povidly. Jsou z kynutého těsta, které je pro tradiční plněné české buchty a koláče nepochybně nejlepší.
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 537 kJ / 3 235 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 77,71 g | 
| Tuky | 108,33 g | 
| Vláknina | 17,40 g | 
| Cholesterol | 694 mg | 
| Sodík | 928 mg | 
| Sůl | 2,29 g | 
| Sacharidy | 478,72 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: V míse rozetřeme droždí s cukrem, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi vlažného mléka na kašičku - kvásek. Ten necháme v teple vzejít.
	Krok 2: Přidáme cukr, mouku, vlahý tuk a mléko, ve kterém jsme rozpustili sůl a rozkvedlali žloutky. Vypracujeme vláčné, měkké těsto. Necháme v teple nakynout, až zdvojnásobí svůj objem.
	Krok 3: Pekáč vymažeme tukem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
	Krok 4: Na mírně pomoučeném vále rozdělíme vykynuté těsto na 30 stejně velkých kousků, z nich uděláme placičky a naplníme povidly, které rozmícháme s trochou rumu.
	Krok 5: Buchtičky zabalíme a po stranách potřeme rozpuštěným máslem. Spojenou stranou klademe do máslem vymazaného pekáče a necháme  ještě 10 minut kynout.
	Krok 6: Pak povrch potřeme vajíčkem. 
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova. Vychladlé pocukrujeme.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova. Vychladlé pocukrujeme.
Zveřejněno 22. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
České buchty s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOvEO
Moje poznámka
					 
				
České buchty s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOvEO
Náhodný recept
Nejnovější recepty
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 7 hodinami
	
			 
	
Cizrna s cuketou a rajčaty na cibuli
Přidáno před 8 hodinami
	
			 
	
Máslovo-ořechová bábovka
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Kmínová polévka
Kajkajak před 38 minutami
	
			 
	
	
Rajská omáčka
Daniela57 před 1 hodinou
	
			 
	
Pyré z dýně hokkaido
Monikama před 1 hodinou
	
			 
	
	
Afrika řezy
hliboka před 1 hodinou
	
			 
	
Křehké řezy s pudinkem a ořechy
hliboka před 1 hodinou
	
			 
	
	
Mrkvový perník s povidly
David Salamánek před 2 hodinami
	
			 
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Eiisa před 2 hodinami
	
			 
	
Zdravý mrkvovo-jablečný dort
sbezecna před 2 hodinami
	
			 
	
Květáková fritáta
Wikki před 2 hodinami
	
			 
	
Makový závin hrnkový
titi96 před 3 hodinami
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							droždí, 
						
						
							sůl, 
						
						
							mléko, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							vejce, 
						
						
							máslo, 
						
						
							povidla švestková, 
						
						
							rum
						
					
 
	 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (3)