Filety z tresky na přepuštěném másle a česneku
Ryby bychom měli do jídelníčku zařazovat pravidelně. Jejich příprava je snadná a rychlá, což je i v případě tohoto receptu. Filety tresky s citronovou šťávou opečeme na přepuštěném másle a dochutíme česnekem a petrželovou natí.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 662 kJ / 397 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,87 g |
| Tuky | 39,91 g |
| Vláknina | 1,96 g |
| Cholesterol | 78 mg |
| Sodík | 4 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 8,45 g |
Postup přípravy
Solamylem (udělá kůrčičku). Krok 3: Do rozehřáté pánve dáme olej a filety opečeme z jedné strany dozlatova cca 4 minuty, přidáme přepuštěné máslo, filety otočíme a opékáme z druhé strany. Krok 4: Přes filety přeléváme lžící rozpuštěné máslo a opékáme do zlátnutí. Jakmile začne ryba zlátnout, vypneme plotýnku a přihodíme na půl minuty plátky česneku. Dáme pozor, aby se nespálil, filety posypeme nasekanou natí a odstavíme. Krok 5: Podáváme na dušené basmati rýži přelité česnekovým máslem z pánve, s plátkem citronu. Hodí se i různě upravené brambory a salát dle vlastní chuti.
Zveřejněno 25. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Filety z tresky na přepuštěném másle a česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZq33
Moje poznámka
Filety z tresky na přepuštěném másle a česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZq33
Nejnovější recepty
Skořicové hvězdičky s polevou
Přidáno před 7 hodinami
Ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Přidáno před 11 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
Přidáno před 11 hodinami
Dětský domácí punč
Přidáno před 19 hodinami
Linecké koláčky s malinovou marmeládou
Přidáno před 23 hodinami
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno 1. 12. 2025 15:48:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 20 minutami
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 29 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 54 minutami
Kuličky z medového těsta
jeklovav před 2 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Miky30 před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Majkas před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
lucyjezdikova před 3 hodinami
Bramboračka
artistichideaway před 5 hodinami
Vepřová bratislavská plec
kimlo před 6 hodinami
Suroviny:
treska,
šťáva citronová,
sůl,
pepř mletý,
solamyl,
olej olivový,
ghee,
česnek,
petržel,
citron
Komentáře (3)