Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Vepřový flamendr je jednoduché, rychlé a nenáročné jídlo, které bude chutnat nejen pamětníkům. Díky rychlé přípravě se hodí jak na oběd, tak ale i na večeři. Vhodná je bramborová příloha, kterou každý zvolí podle své chuti. U mnohých to budou malé bramboráčky.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 290 kJ / 1 025 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,85 g |
Tuky | 45,24 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 207 mg |
Sodík | 1,25 g |
Sůl | 3,40 g |
Sacharidy | 48,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme ve škrobu.
Cibuli nakrájíme na měsíčky a lehce osolíme. Krok 2: Do velké rozpálené pánve dáme 1 lžíci tuku, maso prudce orestujeme dozlatova a odsuneme stranou ke kraji. Krok 3: Snížíme stupeň tepla, do pánve přidáme ještě tuk a orestujeme uprostřed pánve dozlatova i cibuli. Krok 4: Přidáme worcester, kečup, promícháme a přidáme papriku i feferonku a žampiony. Dle chuti dosolíme nebo opepříme. Krok 5: Podáváme s opečenými klínky brambor, kroketami nebo s bramboráčky.
Cibuli nakrájíme na měsíčky a lehce osolíme. Krok 2: Do velké rozpálené pánve dáme 1 lžíci tuku, maso prudce orestujeme dozlatova a odsuneme stranou ke kraji. Krok 3: Snížíme stupeň tepla, do pánve přidáme ještě tuk a orestujeme uprostřed pánve dozlatova i cibuli. Krok 4: Přidáme worcester, kečup, promícháme a přidáme papriku i feferonku a žampiony. Dle chuti dosolíme nebo opepříme. Krok 5: Podáváme s opečenými klínky brambor, kroketami nebo s bramboráčky.
Zveřejněno 20. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY26j
Moje poznámka
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY26j
Nejnovější recepty
Chilli cukety
Přidáno před 2 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčátky
Přidáno před 4 hodinami
Zeleninové lívance se sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 17 hodinami
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 19 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Osvěžující okurková limonáda
monyss před 1 hodinou
Třená bublanina s třešněmi
Bost.9 před 1 hodinou
Vaječná pomazánka
Valis před 1 hodinou
Špagety s mletým masem
Valis před 1 hodinou
Linecké řezy s jablky
Jajav před 2 hodinami
Vepřová játra na cibulce
Martina88 před 2 hodinami
BBQ (barbecue) omáčka
PetrAmis před 3 hodinami
Cuketová krémová polévka
dejna před 3 hodinami
Čokoládový piškot
Monkrizova před 3 hodinami
Čočka na kyselo
Paion před 4 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
sůl,
pepř mletý,
škrob bramborový,
sádlo,
cibule,
kečup sladký,
omáčka worcesterová,
feferonka,
kapie sterilovaná,
žampióny
Komentáře (4)