Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Vepřový flamendr je jednoduché, rychlé a nenáročné jídlo, které bude chutnat nejen pamětníkům. Díky rychlé přípravě se hodí jak na oběd, tak ale i na večeři. Vhodná je bramborová příloha, kterou každý zvolí podle své chuti. U mnohých to budou malé bramboráčky.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 290 kJ / 1 025 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,85 g |
| Tuky | 45,24 g |
| Vláknina | 12,60 g |
| Cholesterol | 207 mg |
| Sodík | 1,25 g |
| Sůl | 3,40 g |
| Sacharidy | 48,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme ve škrobu.
Cibuli nakrájíme na měsíčky a lehce osolíme. Krok 2: Do velké rozpálené pánve dáme 1 lžíci tuku, maso prudce orestujeme dozlatova a odsuneme stranou ke kraji. Krok 3: Snížíme stupeň tepla, do pánve přidáme ještě tuk a orestujeme uprostřed pánve dozlatova i cibuli. Krok 4: Přidáme worcester, kečup, promícháme a přidáme papriku i feferonku a žampiony. Dle chuti dosolíme nebo opepříme. Krok 5: Podáváme s opečenými klínky brambor, kroketami nebo s bramboráčky.
Cibuli nakrájíme na měsíčky a lehce osolíme. Krok 2: Do velké rozpálené pánve dáme 1 lžíci tuku, maso prudce orestujeme dozlatova a odsuneme stranou ke kraji. Krok 3: Snížíme stupeň tepla, do pánve přidáme ještě tuk a orestujeme uprostřed pánve dozlatova i cibuli. Krok 4: Přidáme worcester, kečup, promícháme a přidáme papriku i feferonku a žampiony. Dle chuti dosolíme nebo opepříme. Krok 5: Podáváme s opečenými klínky brambor, kroketami nebo s bramboráčky.
Zveřejněno 20. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY26j
Moje poznámka
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY26j
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 59 minutami
Kuřecí prsa, pečená zelenina a vejce (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Focaccia bez hnětení
Přidáno před 18 hodinami
Hrníčkové řezy s vanilkovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Nakládaný zrající sýr
Přidáno před 18 hodinami
Ořechové vánoční stromečky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 34 minutami
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 6 hodinami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 6 hodinami
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 6 hodinami
Tvarohová štola
janatka před 8 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 9 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
bohdana před 10 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
HonzaR před 10 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
sůl,
pepř mletý,
škrob bramborový,
sádlo,
cibule,
kečup sladký,
omáčka worcesterová,
feferonka,
kapie sterilovaná,
žampióny
Komentáře (4)