Červená řepa s fenyklem - salát
Červená řepa je surovina, kterou lze připravit na mnoho způsobů. Zabydlela se nastálo v mnoha kuchyních. Připravte z ní fenyklem ochucený salát, který se hodí k masům i jen tak na zahnání hladu.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 693 kJ / 166 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,00 g |
| Tuky | 0,80 g |
| Vláknina | 7,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8,89 g |
| Sůl | 20,00 g |
| Sacharidy | 32,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řepu uvaříme do měkka. Slijeme vodu.Necháme částečně zchladnout, oloupeme nakrájíme na kostky. Očištěný křen nakrájíme na špalíčky.
Krok 2: Svaříme vodu, přidáme ocet, sůl, fenykl a vaříme 15 minut. Než se uvolní chutě z fenyklu. Ochutnáme, jestli je dost octa a soli. Nálev necháme mírně prochladnout.
Krok 3: Ve velké míse smícháme řepu, křen a přidáme prochladlý nálev i s fenyklem, ještě uvolňuje chutě. Necháme úplně vychladit a po třech hodinách ještě ochutnáme, jestli je nálev dost slaný, řepa si hodně soli nasaje. Případně přisolíme.
Krok 4: Dáme do lednice proležet, nejméně na 24 hodin. Není potřeba přidávat cukr, řepa ho obsahuje dostatečné množství. Připravíme si 0,7 l zavařovací sklenice, do kterých přeložíme salát. Zakryjeme fólií. V lednici vydrží dva týdny.
Zveřejněno 18. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Červená řepa s fenyklem - salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk1oJ
Moje poznámka
Červená řepa s fenyklem - salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk1oJ
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 3 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 4 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 5 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 6 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 9 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 9 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 9 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 9 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 10 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 10 hodinami
Suroviny:
řepa červená,
ocet,
voda,
fenykl,
sůl,
křen
Komentáře (1)