Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Vepřové plátky jsou na našem jídelníčku často, a tak mnohdy přemýšlíme, jak je upravit. Naložte je přes noc do jogurtu, maso se dokonale zjemní a zkřehne. Poté stačí plátky orestovat a připravit k nim snadnou omáčku s výrazným argentinským kořením.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 976 kJ / 711 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,91 g |
Tuky | 35,48 g |
Vláknina | 14,16 g |
Cholesterol | 215 mg |
Sodík | 184 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 26,20 g |
Postup přípravy
nejméně přes noc (klidně 24 hodin i déle) v uzavíratelné misce v chladničce. Maso bude šťavnaté a krásně měkké. Krok 2: Maso vyndáme 30 minut před úpravou z chladničky, aby získalo pokojovou teplotu. Poté otřeme papírovou utěrkou přebytečný jogurt, plátky osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Klademe do rozehřáté pánve s tukem a zvolna opečeme z obou stran. Krok 3: Zatím oloupeme a nakrájíme cibuli na tenké měsíčky a očištěnou hlívu na nudličky. Maso dáme stranou, dle potřeby přidáme tuk a osmahneme cibuli dozlatova, přidáme hlívu, argentinské koření a papriku. Krok 4: Krátce zarestujeme a vrátíme maso. Podléváme vývarem nebo horkou vodou a podusíme doměkka. Osmažená cibule a mouka z obalení masa dostatečně zahustí omáčku. Krok 5: Dochutíme dle potřeby solí nebo chilli a hojně zasypeme nasekanou petrželovou natí.
Necháme probublat a podáváme s rýží, těstovinami nebo s chlebem.
Zveřejněno 3. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yLv8
Moje poznámka
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yLv8
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 8 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 11 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 11 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 11 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 10 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 10 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 11 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 11 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 12 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 12 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 13 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 14 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 15 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
jogurt bílý,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
chilli,
koření,
mouka hladká,
sádlo,
cibule,
hlíva ústřičná,
vývar masový,
petržel
Komentáře (3)