Lilková caponata
Caponata může trochu připomínat francouzské ratatouille, pochází však z Itálie. Jde o jídlo, které připravíme na pánvi z lilků a další zeleniny, a podáváme s opečenou ciabattou jako lehký oběd nebo předkrm.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 148 kJ / 513 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,53 g |
Tuky | 4,20 g |
Vláknina | 28,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 304 mg |
Sůl | 0,54 g |
Sacharidy | 90,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z lilků odřízneme oba konce a lilky nakrájíme na asi 2cm kostky. Vložíme do cedníku, prosolíme a necháme asi 30 minut vypotit. Pak lilky opláchneme a osušíme.
Krok 2: Na oleji osmahneme oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme lilky, na malé kousky nakrájený fenykl, cuketu a vše opékáme.
Krok 3: Po chvilce vmícháme protlak, cukr a balzamikový ocet. Za občasného míchání orestujeme, ke konci přidáme rajčátka, olivy a nadrobno posekanou bazalku. Směs dochutíme solí a pepřem.
Krok 4: Ciabattu nakrájíme na kostky, rozložíme na plech a zakápneme olejem. V troubě ji opečeme dokřupava. Nakonec caponatu posypeme piniemi a opečenou ciabattou.
Zveřejněno 1. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilková caponata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73Xgw
Moje poznámka
Lilková caponata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73Xgw
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 21 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno 19. 6. 2025 10:01
Caesar salát naší rodiny
Přidáno 19. 6. 2025 09:27
Slávky na asijský způsob
Přidáno 19. 6. 2025 09:00
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí po myslivecku v PH
monyss před 12 minutami
Pudingová bublanina z 1 vejce
Markeeta před 1 hodinou
Klobásy se zelím
pavelcicha před 2 hodinami
Salát s cottage
SenBri před 3 hodinami
Roládky na špejli
anicka1 před 3 hodinami
Rychlá buchta s povidly
Hubenoura před 5 hodinami
Brokolicovo-celerová polévka
TondaJ před 5 hodinami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 9 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 15 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 17 hodinami
Suroviny:
lilek,
sůl,
olej olivový,
cibule,
fenykl,
cuketa,
protlak rajčatový,
cukr krupice,
ocet balsamiko,
olivy černé,
rajče cherry,
bazalka čerstvá,
sůl,
pepř mletý,
ořechy piniové,
ciabatta
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.