Lilková caponata
Caponata může trochu připomínat francouzské ratatouille, pochází však z Itálie. Jde o jídlo, které připravíme na pánvi z lilků a další zeleniny, a podáváme s opečenou ciabattou jako lehký oběd nebo předkrm.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 148 kJ / 513 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,53 g |
Tuky | 4,20 g |
Vláknina | 28,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 304 mg |
Sůl | 0,54 g |
Sacharidy | 90,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z lilků odřízneme oba konce a lilky nakrájíme na asi 2cm kostky. Vložíme do cedníku, prosolíme a necháme asi 30 minut vypotit. Pak lilky opláchneme a osušíme.
Krok 2: Na oleji osmahneme oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme lilky, na malé kousky nakrájený fenykl, cuketu a vše opékáme.
Krok 3: Po chvilce vmícháme protlak, cukr a balzamikový ocet. Za občasného míchání orestujeme, ke konci přidáme rajčátka, olivy a nadrobno posekanou bazalku. Směs dochutíme solí a pepřem.
Krok 4: Ciabattu nakrájíme na kostky, rozložíme na plech a zakápneme olejem. V troubě ji opečeme dokřupava. Nakonec caponatu posypeme piniemi a opečenou ciabattou.
Zveřejněno 1. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilková caponata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73Xgw
Moje poznámka
Lilková caponata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73Xgw
Nejnovější recepty
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 8 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 18 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 20 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 20 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 8 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 9 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 9 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 10 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 11 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 11 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 12 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 12 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 14 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 14 hodinami
Suroviny:
lilek,
sůl,
olej olivový,
cibule,
fenykl,
cuketa,
protlak rajčatový,
cukr krupice,
ocet balsamiko,
olivy černé,
rajče cherry,
bazalka čerstvá,
sůl,
pepř mletý,
ořechy piniové,
ciabatta
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.