Podzimní čalamáda
V naší kuchyni jsou různé čalamády velmi oblíbené. Do sklenic můžeme naskládat, co nám zrovna na poslední chvíli dozrálo, než budeme zahradu připravovat na zimu. Zeleninu ve sladko-slaném nálevu s octem tak můžeme konzumovat po celou zimu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 112 kJ / 3 134 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,68 g |
Tuky | 108,98 g |
Vláknina | 64,08 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 48,32 g |
Sůl | 120,35 g |
Sacharidy | 481,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata nakrájíme na čtvrtky, mrkev na kolečka, květák rozebereme na růžičky a zbylou zeleninu nakrájíme na proužky. Dáme do mísy a rukama promícháme.
Krok 2: Ze surovin uděláme nálev, který 2-3 minuty povaříme. Scedíme a necháme zchladnout.
Krok 3: Zeleninu dáme do čistých sklenic, upěchujeme, aby se jí tam vešlo co nejvíc a zalijeme nálevem. Sklenice otřeme dočista, zavíčkujeme a zavařujeme 20 minut na 80-90 °C.
Zveřejněno 12. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkYGL
Moje poznámka
Podzimní čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkYGL
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 4 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 11 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 1 hodinou
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 1 hodinou
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 3 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 4 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 6 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 6 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 7 hodinami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 7 hodinami
Suroviny:
rajče,
mrkev,
květák,
kapie,
cibule,
paprika čerstvá žlutá,
voda,
ocet,
cukr,
olej,
sůl,
sladidlo,
koření nové koření,
pepř,
semínka hořčičná
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.