Podzimní čalamáda
V naší kuchyni jsou různé čalamády velmi oblíbené. Do sklenic můžeme naskládat, co nám zrovna na poslední chvíli dozrálo, než budeme zahradu připravovat na zimu. Zeleninu ve sladko-slaném nálevu s octem tak můžeme konzumovat po celou zimu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 112 kJ / 3 134 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,68 g |
Tuky | 108,98 g |
Vláknina | 64,08 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 48,32 g |
Sůl | 120,35 g |
Sacharidy | 481,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata nakrájíme na čtvrtky, mrkev na kolečka, květák rozebereme na růžičky a zbylou zeleninu nakrájíme na proužky. Dáme do mísy a rukama promícháme.
Krok 2: Ze surovin uděláme nálev, který 2-3 minuty povaříme. Scedíme a necháme zchladnout.
Krok 3: Zeleninu dáme do čistých sklenic, upěchujeme, aby se jí tam vešlo co nejvíc a zalijeme nálevem. Sklenice otřeme dočista, zavíčkujeme a zavařujeme 20 minut na 80-90 °C.
Zveřejněno 12. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkYGL
Moje poznámka
Podzimní čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkYGL
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 9 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 9 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 14 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 14 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynutý knedlík
RadkaaK před 6 minutami
Sušená rajčata v olejové lázni
oldvlk před 41 minutami
Pečená švestková povidla
Anche před 1 hodinou
Pečené nudličky z kapra
ZboSy před 1 hodinou
Listové šátečky plněné šimlovou nádivkou a švestkami
ZboSy před 2 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Nanda91 před 2 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 7 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 9 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 10 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 10 hodinami
Suroviny:
rajče,
mrkev,
květák,
kapie,
cibule,
paprika čerstvá žlutá,
voda,
ocet,
cukr,
olej,
sůl,
sladidlo,
koření nové koření,
pepř,
semínka hořčičná
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.