Jelení pečeně se závinem
Jelení maso je známé nezaměnitelnou lahodnou chutí. Podáváme ho v zajímavé kombinaci se slaným závinem s bramborovo-houbovou náplní a dušenou hruškou plněnou zavařenými brusinkami.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 493 kJ / 3 464 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 194,81 g |
Tuky | 170,61 g |
Vláknina | 40,80 g |
Cholesterol | 833 mg |
Sodík | 945 mg |
Sůl | 2,02 g |
Sacharidy | 252,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z masa uděláme váleček, který osolíme, opepříme a posypeme bylinkami, zabalíme do slaniny, zakapeme olejem a necháme v lednici přes noc odležet.
Krok 2: Druhý den maso zprudka opečeme, podlijeme vínem, případně trochou vývaru, a dáme do trouby vyhřáté na nižší teplotu. Pečeme asi 30 minut. Výpek zahustíme moukou nebo Solamylem.
Krok 3: Oloupanou a nasekanou cibuli orestujeme. Přidáme očištěné a nakrájené houby, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou tak dlouho, až se odpaří voda. Odstavíme. Potom přidáme vařené nakrájené brambory, jedno vejce a žloutek, strouhanku a vše promícháme.
Krok 4: Z listového těsta vyválíme plát, do kterého bramborovou náplň opatrně zabalíme. Potřeme bílkem a pečeme asi 30 minut při 180 °C dozlatova.
Krok 5: Hrušky rozpůlíme, krátce podusíme a naplníme brusinkami. Spolu s nakrájeným závinem podáváme k jelení pečínce polité omáčkou.
Zveřejněno 27. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení pečeně se závinem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpGg
Moje poznámka
Jelení pečeně se závinem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpGg
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 4 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 18 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 21 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 19 minutami
Pečená švestková povidla
perseus před 41 minutami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 1 hodinou
Ovocné tvarohové knedlíky
Ashelin před 2 hodinami
Bramborové knedlíky
essinKa před 2 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Ellen1 před 2 hodinami
Zelná polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Dršťková polévka I
Ellen1 před 3 hodinami
Residential Properties
ResidentialProperties před 4 hodinami
Katův šleh po mém
Adams-alena před 4 hodinami
Suroviny:
maso jelení,
sůl,
pepř mletý,
tymián,
slanina,
olej olivový,
víno červené suché,
hruška,
brusinky zavařené,
mouka,
cibule,
olej,
houby,
brambory,
vejce,
těsto listové,
strouhanka
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.