Jelení pečeně se závinem
Jelení maso je známé nezaměnitelnou lahodnou chutí. Podáváme ho v zajímavé kombinaci se slaným závinem s bramborovo-houbovou náplní a dušenou hruškou plněnou zavařenými brusinkami.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 493 kJ / 3 464 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 194,81 g |
Tuky | 170,61 g |
Vláknina | 40,80 g |
Cholesterol | 833 mg |
Sodík | 945 mg |
Sůl | 2,02 g |
Sacharidy | 252,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z masa uděláme váleček, který osolíme, opepříme a posypeme bylinkami, zabalíme do slaniny, zakapeme olejem a necháme v lednici přes noc odležet.
Krok 2: Druhý den maso zprudka opečeme, podlijeme vínem, případně trochou vývaru, a dáme do trouby vyhřáté na nižší teplotu. Pečeme asi 30 minut. Výpek zahustíme moukou nebo Solamylem.
Krok 3: Oloupanou a nasekanou cibuli orestujeme. Přidáme očištěné a nakrájené houby, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou tak dlouho, až se odpaří voda. Odstavíme. Potom přidáme vařené nakrájené brambory, jedno vejce a žloutek, strouhanku a vše promícháme.
Krok 4: Z listového těsta vyválíme plát, do kterého bramborovou náplň opatrně zabalíme. Potřeme bílkem a pečeme asi 30 minut při 180 °C dozlatova.
Krok 5: Hrušky rozpůlíme, krátce podusíme a naplníme brusinkami. Spolu s nakrájeným závinem podáváme k jelení pečínce polité omáčkou.
Zveřejněno 27. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení pečeně se závinem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpGg
Moje poznámka
Jelení pečeně se závinem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpGg
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Domácí libečková sůl
Přidáno před 2 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 6 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 6 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 6 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 7 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 37 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 2 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 3 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 5 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 6 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 8 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 19 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 21 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 21 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 22 hodinami
Suroviny:
maso jelení,
sůl,
pepř mletý,
tymián,
slanina,
olej olivový,
víno červené suché,
hruška,
brusinky zavařené,
mouka,
cibule,
olej,
houby,
brambory,
vejce,
těsto listové,
strouhanka
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.