Francouzská hrachovka s uzeným
Francouzská hrachová polévka s uzeným má díky přidané lámance z krup zajímavou chuť i texturu. Polévku můžete servírovat i ve sváteční den a ozdobit restovanou cibulkou a zakysanou smetanou. Pokud nemáte čas na namáčení hrachu, uvařte ji z mraženého zeleného hrášku.
Postup přípravy
Krok 1: Zelený hrách namočíme přes noc a poté propláchneme. Ráno propláchneme i lámanku z krup a namočíme asi na 30 minut.
Krok 2: Mezitím na oleji orestujeme cibuli a na kostičky nakrájené uzené maso, přidáme namočený hrách i lámanku z krup, přidáme česnek, osolíme, okořeníme a po chvíli restování zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem. Vaříme doměkka asi 45 minut.
Krok 3: Pak polévku promícháme, dochutíme a dle potřeby zahustíme jíškou. Podáváme se smetanou a posypeme orestovanou cibulkou.
Zveřejněno 24. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzská hrachovka s uzeným
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6wn7
Moje poznámka
Francouzská hrachovka s uzeným
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6wn7
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 1 hodinou
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 16 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 17 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 19 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 20 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koňakové řezy
janatka před 36 minutami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 1 hodinou
Medovníkové koule
evik_svistik před 1 hodinou
Kokosky
veveruska73 před 9 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 10 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 12 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 12 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 12 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 13 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 13 hodinami
Suroviny:
hrách,
kroupy,
olej,
cibule,
maso uzené,
česnek,
sůl,
majoránka,
tymián,
jíška,
smetana zakysaná,
cibule,
olej
Komentáře (1)