Hejk na smetaně se žampióny a pórkem
Tato úprava hejka je jednoduchá, ale chuťově bohatá. Ryba se nejprve krátce opeče na másle, pak se dusí ve smetanové omáčce s žampiony a pórkem, které jí dodají jemnost i šťavnatost. Je hotová za pár minut a dobře zasytí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 614 kJ / 1 103 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 125,22 g |
| Tuky | 63,23 g |
| Vláknina | 0,98 g |
| Cholesterol | 600 mg |
| Sodík | 741 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 8,10 g |
Postup přípravy
Množství omáčky regulujeme přidáním mléka.
Zveřejněno 4. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hejk na smetaně se žampióny a pórkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/voN0
Moje poznámka
Hejk na smetaně se žampióny a pórkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/voN0
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 6 minutami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 7 minutami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 8 minutami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 38 minutami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 1 hodinou
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 1 hodinou
Medovníkové koule
Dechtochema před 1 hodinou
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 1 hodinou
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 1 hodinou
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Tématické fráze:
ryba hejk,
hejk ryba,
hejk filety recepty,
hejk na masle,
zapečený hejk,
ryba s porkem,
ryba heyk,
filety z hejka,
hejk filety recept,
ryby hejk,
recept na rybu hejk,
ryba se žampiony a porkem,
jak upravit rybu hejk,
hejk na žampionech,
hejk v troube,
heyk,
heyk ryba,
hejk-recept,
žampióny,
uprava ryby hejk
Suroviny:
hejk,
žampióny,
pórek,
smetana ke šlehání,
česnek,
šťáva citronová,
máslo,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (4)