Velká holubka
Pokud máte rádi holubce, ale nemáte čas na jejich přípravu, připravte jednu velkou holubku. Příprava zabere méně času a výsledek je dokonalý. Omáčka je krásně barevná díky mixu barevných paprik.
Postup přípravy
Krok 1: Z celé hlávky zelí vyřízneme košťál. Hlávku vložíme do vařící vody, po minutě ji vyndáme a ihned vložíme do studené vody. Snažíme se oddělit jednotlivé listy (1-2 kusy). Opět vložíme na chvilku do vařící vody a vše opakujeme, dokud nezískáme potřebné množství listů. Poté u listů seřízneme na středu vysoké řapíky.
Krok 2: K masu přidáme vejce, rýži, na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu, nastrouhanou mrkev, pažitku, protlak, nasekané odřezky listů, sůl, pepř, provensálské bylinky a dobře zamícháme.
Krok 3: Srnčí hřbet vyložíme vařenými listy. Prostor vyplníme nádivkou a přesahující listy přeložíme přes vrch nádivky.
Krok 4: Srnčí hřbet vložíme do pekáče, do kterého nalijeme vodu, která by měla sahat asi do poloviny výšky srnčího hřbetu. Pekáč přiklopíme, vložíme do trouby předehřáté asi na 180 °C a vaříme 60 minut.
Krok 5: Mezitím nakrájíme cibuli a osmahneme ji na oleji. Přidáme česnek nakrájený na plátky, nasekaná rajčata, rajčatové pyré, na proužky nakrájené papriky, sůl, pepř, tymián a podle chuti cukr. Vše asi 20 minut podusíme.
Krok 6: Holubku vyklopíme z formy, dáme na plochou mísu a přelijeme horkým pyré.
Zveřejněno 30. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velká holubka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkPwq
Moje poznámka
Velká holubka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkPwq
Nejnovější recepty
Toast à la turecká vejce cilbir
Přidáno před 11 hodinami
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno 30. 5. 2025 15:37
Velká holubka
Přidáno 30. 5. 2025 15:25
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno 30. 5. 2025 15:16
Pljeskavice s lečem
Přidáno 30. 5. 2025 15:10
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno 30. 5. 2025 15:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bábovka
Flyer01 před 3 hodinami
Vepřová kýta na smetaně
Styliane před 3 hodinami
Lívance z podmáslí
MonkaF před 4 hodinami
Jednoduché kuřecí maso se žampiony
Dagemar před 4 hodinami
Kuře na paprice
TerunkaKr před 5 hodinami
Šumavské topinky
Moanka před 6 hodinami
Špenátová polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Rebeca před 7 hodinami
Pečená švestková a jablečná povidla
Neduch před 7 hodinami
Jednoduché langoše
Lucie1001 před 8 hodinami
Suroviny:
listy zelné,
maso vepřové mleté,
rýže,
slanina,
vejce,
mrkev,
cibule,
pažitka,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř mletý,
koření provensálské,
tymián,
cukr,
rajče loupané,
pyré rajčatové,
česnek,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
paprika čerstvá žlutá,
olej
Komentáře (1)