Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velká holubka

Pokud máte rádi holubce, ale nemáte čas na jejich přípravu, připravte jednu velkou holubku. Příprava zabere méně času a výsledek je dokonalý. Omáčka je krásně barevná díky mixu barevných paprik.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 80 min

95 min (15 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z celé hlávky zelí vyřízneme košťál. Hlávku vložíme do vařící vody, po minutě ji vyndáme a ihned vložíme do studené vody. Snažíme se oddělit jednotlivé listy (1-2 kusy). Opět vložíme na chvilku do vařící vody a vše opakujeme, dokud nezískáme potřebné množství listů. Poté u listů seřízneme na středu vysoké řapíky. Krok 2: K masu přidáme vejce, rýži, na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu, nastrouhanou mrkev, pažitku, protlak, nasekané odřezky listů, sůl, pepř, provensálské bylinky a dobře zamícháme. Krok 3: Srnčí hřbet vyložíme vařenými listy. Prostor vyplníme nádivkou a přesahující listy přeložíme přes vrch nádivky. Krok 4: Srnčí hřbet vložíme do pekáče, do kterého nalijeme vodu, která by měla sahat asi do poloviny výšky srnčího hřbetu. Pekáč přiklopíme, vložíme do trouby předehřáté asi na 180 °C a vaříme 60 minut. Krok 5: Mezitím nakrájíme cibuli a osmahneme ji na oleji. Přidáme česnek nakrájený na plátky, nasekaná rajčata, rajčatové pyré, na proužky nakrájené papriky, sůl, pepř, tymián a podle chuti cukr. Vše asi 20 minut podusíme. Krok 6: Holubku vyklopíme z formy, dáme na plochou mísu a přelijeme horkým pyré.

TIP: 16 oblíbených receptů z mletého masa

Zveřejněno 30. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velká holubka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkPwq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velká holubka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkPwq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
listy zelné, maso vepřové mleté, rýže, slanina, vejce, mrkev, cibule, pažitka, protlak rajčatový, sůl, pepř mletý, koření provensálské, tymián, cukr, rajče loupané, pyré rajčatové, česnek, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá žlutá, olej

Přidat fotografie receptu