Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marcipánová hmota - varna

Hodnocení receptu je 5,0 (47×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

16. 10. 2009 21:26

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 818 kJ / 3 064 kcal
Bílkoviny17,74 g
Tuky60,40 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 179 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy610,06 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Uvedené množství mi stačilo na potah dortu o průměru 24 cm a na ozdobičky, ještě mi kousíček zůstal.

Hmota prý údajně vydrží týden v lednici.

Velmi dobře se mi s ní pracovalo, velmi nám i chutnala. Je to levná náhražka marcipánu, přitom plnohodnotná.

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz

cook.blog.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Iljusa Iljusa

21. 3. 2013 17:24

gábi: Netuším, zda na dort zmíněného tvaru stačí, v poznámce u receptu je napsáno, na jaký dort množství stačilo.

gábi

21. 3. 2013 14:20

chtěla bych se zeptat na jak velkou formu toto množství vystačí chci dělat dort prsa mám velkou srdcovou formu potačí mi toto množství + ještě kousek na podprsenku :-8

Iveta

15. 2. 2013 21:12

S hmotou jsem moc spokojená dnes jsem poprvé potahovala dort dělala jsem prsa dám je i do fotografii a na to že jsem to dělala poprvé tak myslím že super snad se to bude švagrovi líbit.Dávám bodíka:yes:

Barbora

13. 2. 2013 10:45

Chtěla bych se zeptat, co je to ta mandlová tresť. Nemohu ji sehnat, všude jen aroma, je to to samé? A kolik se přidává barviva?

Petra

12. 1. 2013 17:53

Tak jsem s touto hnotou zkusila svůj první potahovaný dort a super výsledek. Dobře se s ní pracovalo, obarvila jsem gelovými barvami, přes noc jsem ji měla v lednici, druhý den v pohodě vyválela na silikonovém válu (vůbec se nelepila), dala jsem pod ní máslový krém s pudinkem a na dortu se perfektně nechala vyhladit. super

Iljusa Iljusa

9. 1. 2013 08:53

Hanka: Nemohu poradit, nezkoušela jsem ;-)

Iljusa Iljusa

9. 1. 2013 08:51

kvelika: V receptu je "vysloveně" napsáno - použít klasické máslo - nejlépe Jihočeské :-!, máslo se používá při výrobě hmoty na marcipán.
Nevím co máš za problém s receptem a v čem se nevyznáš, proč se ptáš na Omegu, Heru ....

kvelika

8. 1. 2013 19:11

Dobrý den potrebovala bych prosím poradit. Chtela bych udelat tento varny marcipan ale nevím jaky 100% tuk pouzít moc se v tom nevyznam prosím jaky jste pouzili Heru ci Omegu nebo Heru máslovou nebo jiný tuk :-8
Moc moc dekuji za radu :-8:-8:-8

kvelika

8. 1. 2013 19:03

dobrý den chtela bych udelat tento recept ale ve 100% tucích se nevyznam jaky tuk jste prosim pouzili na vyrobu hmoty Omegu či Heru nebo Heru maslovou :-))
Děkuji moc moc za radu

kvelika

8. 1. 2013 15:25

Ahoj zeny.Chtela bych se zeptat chci udelat tento recept na potazeni ale moc se v tom nevyznam mohu pouzit 100% zivocisny tuk Omegu a zda musim maslo dat do vychladle hmoty vmixovat nebo hodit do teple hmoty to by se rozpustilo :-(
Dekuji moc za radu snad se povede

Mirka

2. 11. 2012 07:56

Perfektní recept, hmota je chutově výborná a skvěle se s ní potahuje i modeluje. Jsem nadmíru spokojená, lepší než kupované fondány, nikdy už nebudu dělat jinou, díky :yes:

Hanka

12. 10. 2012 12:12

Dobrý den, jen bych se chtěla zeptat, zda se dá zbylá hmota skladovat v mrazáku. Děkuji

Klaudie

5. 10. 2012 11:48

Hned na poprvé se povedla. Je moc chutná a velmi dobře se s ní pracuje. Moc děkuji za super recept! :-))

anya

11. 8. 2012 09:24

Myslím, že se šlehačky by ta hmota mohla zbytečně navlhnout :(

magdalenka magdalenka

16. 5. 2012 13:07

michiko: Moja skúsenosť: farbila som kakaom do hneda, živočíšnym uhlím do čierna. Ale bola to hmota zo sušeného mlieka. Tipujem, že by to šlo aj s touto. Nech sa ti darí.

1 2 3 4 5 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marcipánové figurky prodej jak pracovat s marcipánem recept na marcipánovou hmotu potahová hmota varna potahovací hmota ze sušeného mléka mandlová hmota výroba marcipánu recept recept na vyrobu potahovaneho marcipanu kde koupit marcipánovou hmotu marcipánové figurky domácí výroba marcipánové figurky recept nejlepší potahovací hmota marcipánové figurky na dort koupit marcipánová hmota na dorty marcipanova potahovací hmota na dorty recept recept na marcipánovou potahovací a modelovací hmotu výroba mandlové hmoty kde koupit marcipán marcipanova hmota na dort nahrazka marcipanu

Suroviny: voda, máslo, mouka hladká, cukr moučkový, tresť mandlová sladká

TopRecepty.cz

Marcipánová hmota - varna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxQ5