Husa a kachna pečená
Svatomartinská husa, to je pojem! I když husu samozřejmě nepečeme pouze na sv. Martina, bývá tento svátek dobou, kdy si na šťavnaté huse pochutná nejvíce Čechů. Připravte s námi husu podle toho nejjednoduššího, ale osvědčeného receptu - pečenou, vonící kmínem!
Postup přípravy
Krok 1: Nejlépe se s husou pracuje, když je tak na 85 % rozmražená. Husu dočistíme od případných zapomenutých peříček.
Krok 2: Husu naporcujeme.
Krok 3: Pak důkladně osolíme ze všech stran a sůl do masa vetřeme, dost okmínujeme.
Krok 4: Husu dáme do pekáče a trochu podlejeme vodou.
Krok 5: Přikryté pečeme na 160–180 °C asi 90–120 minut. Podle potřeby opatrně podléváme a kusy masa obracíme, nebo naopak výpek odebíráme.
Krok 6: Když začíná být maso měkké, kousky obrátíme kůžičkou nahoru a necháme je odkryté dopéct dozlatova.
Zveřejněno 30. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Husa a kachna pečená
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5QKX
Moje poznámka
Husa a kachna pečená
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5QKX
Nejnovější recepty
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 4 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 5 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 14 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 17 hodinami
Americké lívance s javorovým sirupem
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka II
boomgo před 8 minutami
Kuře na kari s jablky
Kody74 před 27 minutami
Vepřová líčka na majoránce
poirotka před 31 minutami
Bramboračka
oldlhot před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suumaa před 1 hodinou
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Danousek před 1 hodinou
Pomazánka z vepřovky s vejcem
Vladex před 1 hodinou
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
jaroslavsotak1 před 1 hodinou
Vaječný likér 8x jinak
KristaO před 2 hodinami
Domácí utopenci
mmmMichal před 14 hodinami
Tématické fráze:
pečená kachna,
pečená kachna v troubě,
kachna pečená,
pečená husa v troubě,
pečená kačena v troubě,
nádivka do husy,
pecena husa,
pečená kachna s nádivkou,
jak upect husu,
pečení kachny,
jak upect kachnu,
doba pečení husy,
pečená kachna v troubě s nadivkou,
jak nejlepe upect husu,
pečená kachna recept,
husa recept,
doba pečení kachny,
pečená husa s nádivkou,
nadivka do kachny,
husa pečená
Suroviny:
husa,
sůl,
kmín celý,
voda
Komentáře (29)
Nasoleno včera, pečeno při teplotě jak stojí psáno v postupu, ale V CELKU, do momentu než pták začal už už roztahovat nohy (nevím jak to formulovat kulantně
Kdo má zájem, recept na pečenou kachnu jsem sepsala a nafotila, http://makova-panenka.cz/recepty/hlavni-jidla/bio-...
Takhle po ránu dělat takové chutě.
Pekla jsem husu (doma krmenou) před 3 týdny. Zkoušela jsem novou vychytávku husu den předem nasolit, nakmínovat. Druhý den se dá do studené trouby bez podlití, jen s tou šťávou co sama pustila. Trouba se zapne na 130°C a 3,5 hodiny se jí vůbec nevšímáš, trouba se nesmí otevřít. Po 3,5 hodinách jsem troubu otevřela, husička úplně zlatá, masíčko se samo vykostilo, ale byla hrozně šťavnatá. Mám obyč. elektrickou troubu, pokud byste to dělali v horkovzdušné, tak by podle mého odhadu stačili 3 hodinky možná