Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová polévka s klobásou a smetanou

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

3. 12. 2009 00:57

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie4 561 kJ / 1 090 kcal
Bílkoviny74,48 g
Tuky53,57 g
Vláknina9,20 g
Cholesterol 380 mg
Sodík 3,88 g
Sůl9,00 g
Sacharidy74,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Podávame s čerstvým chlebom. Po nej stačia ako druhý chod napr. lángoše.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mirca75 mirca75

3. 12. 2009 20:12

Magdalenko:-)polévka byla VÝBORNÁ:-p:yes:.Dnešní večeře byla opět ve znamení spokojenosti a pochutnání si:-p:-p.Použila jsem výborné Příbramské klobásy(paprikové a velmi jemně pálivé:-p) a jako jedinou změnu jsem jednu klobásu dala na pánev,nechala jen povolit-ne opéct!-aby pustila barvičku,podlila jsem jí troškou polévky a nechala přejít varem.Celá polévka pak chytla pěknou barvu:-8.Zakysanku jsem před dáním do polévky trošku ohřála,aby se nesrazila;-).Posílám boďkuč.5 a velké díky za dobrou bramborovou polévku:-p;-).

zizala zizala (moderátorka)

3. 12. 2009 19:51

Ale já jsem nepsala, že to bylo neslušnou formou, to jsem jen napsala jako doplnění druhého kritéria pro vklad negativních komentářů. Omlouvám se za možná nejasné vyjádření. Já jsem reagovala na to, že bramboračka má být bramboračka a palec dolů. To je jako když Trautenberk křičel, že ten bramborák je moc bramborovej:-))Já si myslím, že když hlavní složku v polévce tvoří brambory, bude to nejspíš bramboračka. I když trochu jiná. No a co?

magdalenka magdalenka

3. 12. 2009 19:48

Helča, ja neviem, s čím vlastne nesúhlasíš?

Helča

3. 12. 2009 19:42

Přečtěte si ještě jednou,co jsem napsala,žádné napadání nebo něco podobného.Většinu rectů jsem si opsala a vařím,nebo peču podle toho.Ale opravdu když sem někdo napíše něco s čím nesouhlasí,tak má smůlu.Nic nelušnou formou sem nenapsala to nemám ve zvyku.

magdalenka magdalenka

3. 12. 2009 18:47

Zaujímavé, že väčšina neregistrovaných má negatívne názory...mne nevadí, že sa niekomu môj recept - moje jedlo nepáči, každému nechutí všetko. Usmievam sa tomu podtónu...Ak Helča uvarí a napíše, že im to nechutilo, to beriem. Toto je bramboračka, ako ju varím ja - mám na to snáď právo a mám právo recept sem pridať.
Možno mám úplne iné predstavy o bramboračke ako ona...;-)

spagetka spagetka

3. 12. 2009 18:17

Žížalko,variel - souhlas.:yes:..tady v tom názvu je prostě obsaženo co v té polévce je, nemá žádný módní název, ale každý pochopí, oč jde
a Helča (neregistrovaný/á) - pokud mi tyto ingredience neseděj, tak NA TO ANI NEKLIKNU, NEBO KLIKNU, PŘEČTU, ALE NEZAUJME MĚ, TAK JDU DÁL...nemusím přece reagovat, když jsou lidi, kterým to chutná .. já třeba nesnáším jakoukoli rýži nasladko, a taky se k tomu nevyjadřuju a podobné recepty prostě ignoruju...,nejvýš napíšu,že muž se po tom může utlouct, já ne...;-)Takže klídek, o nic nejde...

zizala zizala (moderátorka)

3. 12. 2009 18:06

Helčo, to se pleteš...jen ta kritika musí mít smysl ;-) a být vyslovena slušnou formou. Tvoje kritika mi připadá trochu nelogická...jen proto, že Ty máš v oblibě jiný druh bramborové polévky, přece nezatratíš ty odlišné, ne?:-O

Helča

3. 12. 2009 16:31

A hlavně se má chválit...

magdalenka magdalenka

3. 12. 2009 15:32

Mne Helčin postreh pripadá zaujímavý...
Bramboračka má byť bramboračka, zrejme zelňačka má byť zelňačka, fazolačka má byť fazolačka, atď...

variel variel

3. 12. 2009 15:24

to Helča - tisíc lidí, tisíc chutí, já si myslím, že každý recept, který tu je by se neměl kritizovat, protože všichni vaříme podle sebe:yes:

zizala zizala (moderátorka)

3. 12. 2009 15:22

Helčo, brmaborových polévek je přece spousta druhů, stejně jako bramborových salátů a placek a...:-)

Helča

3. 12. 2009 15:09

Bramboračka má být bramboračka.:no:

Bibinka Bibinka

3. 12. 2009 14:11

Magdalenko, každou novou polévku vítám, jsem jako jejich sběratel;-)Zrovna jsem přemýšlela, jakou udělám zítra...
My občas kupujeme klobásy, uzené a špekáčky u soukromého uzenáře ve Veselí nad Lužnicí, který nevede maso, jen uzené a věnuje se takovým lahůdkám a ty jsou nepopsatelné a ta vůně...já musím pryč, chytá mě děsná chuť:-p:-!ale tobě Magdalénko, dávám boda:yes:

spagetka spagetka

3. 12. 2009 10:34

Magdalenko, ty jsi zase šmejdila v mém šuplíku s receptama....:-O:-D:-D:-D:-K:yes:
Tu možnost koupení kvalitních klobás ti taky docela závidím, i když někdy v nasně u Lídla se dají koupit velmi dobré právě ze Slovenska (ale ne pokaždé)

bara.it bara.it

3. 12. 2009 09:17

Bramboracka je nase nejoblibenejsi, ale jak rika Samouk i ja bych mela problemy s tou klobasou - tady se snad ani nedelaji.Tobe ale magdalenko bodik patri:yes:1:yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborova polevka bramborová polévka recept bramborová omáčka s klobásou polévka s klobásou aby se smetana nesrazila bramboračka s klobásou aby se polévka nesrazila bramborova polivka aby se zakysaná smetana nesrazila slovenská bramboračka bramboračka s hlívou bramboračka se smetanou polévka z klobásy recepty z klobás recept slovenská bramboračka brmborova polevka slovenská bramborová polévka polévky recepty recept bramborová polévka polevka bramboracka

Suroviny: brambory, cibule, bobkový list, sůl, voda, klobása pikantní, olej, mouka hladká, paprika sušená sladká, smetana zakysaná

TopRecepty.cz

Bramborová polévka s klobásou a smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WLBE