Ošatkový chléb
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 606 kJ / 2 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,00 g |
Tuky | 32,30 g |
Vláknina | 30,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,03 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 370,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem získala zde http://www.mamincinyrecepty.cz/chleb-1/osatkovy-ch...
Chleba v ošatce jen KYNE, aby měl hezký tvar, peče se už bez ošatky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 1. 2010 21:46
3. 1. 2010 11:18
2. 1. 2010 20:19
2. 1. 2010 20:18
2. 1. 2010 20:14
2. 1. 2010 20:13
Není zač děkovat, já to taky čerpal z netu, i když ledasco jsem věděl
2. 1. 2010 20:09
2. 1. 2010 20:05
2. 1. 2010 19:45
2. 1. 2010 19:38
O pedigu
V dnešní uspěchané a přetechnizované době čím dál více lidí pociťuje potřebu kontaktu s přírodou a přírodními materiály jako je proutí, sláma, šustí. Mezi ně patří i pedig.
Pedig je u nás hned po vrbovém proutí nejpoužívanější materiál pro pletení košů. Je to vnitřní část liany Calamus rotang, kdy po oloupání povrchové vrstvy se vnitřní porézní jádro používá k výrobě pedigu. Je vyráběn v různých průměrech od 1mm až po 10mm. Jeho výborné vlastnosti jako je pružnost, snadné barvení a rovnoměrná tloušťka jej činí oblíbeným materiálem pro výrobu košíků, ošatek, podnosů a dalších dekoračních i užitných předmětů.
Před prací je nutné pedig namočit na krátkou dobu do vody, aby se stal pružným. Jeho vnitřní houbovitá struktura umožňuje rychlé nasátí vody a tím i rychlou přípravu pro práci.
Pedig se dodává v přírodní barvě, ale velmi snadno ho lze barvit do různých odstínů pomocí běžně dostupných barev na textil, jako je například Iberie, Duha nebo Cheds.
2. 1. 2010 18:48
2. 1. 2010 17:47
Jinak jasně, je to hlavně na kynutí těsta... ale stejně ti naši prapředci uměli.....přidám foto...
2. 1. 2010 17:27
2. 1. 2010 17:20
Ošatka se do trouby určitě nedává, od toho se to jmenuje ošatka na kynutí chleba ... takže chleba v něm jen kyne, peče se třeba na plechu
2. 1. 2010 17:12
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 13 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 13 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 15 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 18 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 18 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno 22. 4. 2024 23:54
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Luciksch uvařil před 4 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 4 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 5 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 6 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 6 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 6 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Moanka uvařila před 6 hodinami
Rajská omáčka
Fleep uvařila před 6 hodinami
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Oslavte svátek svatého Václava stylově pivem: Je jeden důvod, proč si oblíbený zlatavý mok dopřát právě v tento den
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Každý, kdo vaří nebo peče, někdy utrpěl malou spáleninu nebo opařeninu. Naše babičky věděly, jak ji rychle ošetřit
Další recepty
Tématické fráze: kynutí chleba v ošatce chleba bez kynutí chlebová ošatka kde koupit kynutí chleba ošatka na pečení chleba slané pečivo recepty chléb bez kynutí osatky na peceni chleba pečení chleba v ošatce chléb ošatky na kynutí těsta kynutý chléb recept na chleba bez kynuti jak se peče chleba ošatka na kynutí kde koupit slamene osatky na peceni chleba maminčiny recepty chleba bez hnětení recept na chleba maminčina kuchyně kuchyně mirka slané pečivo
Suroviny: voda, sůl, cukr, olej, ocet, mouka žitná chlebová, mouka hladká, droždí sušené, kmín celý
Ošatkový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vlpm
148 názorů