Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ošatkový chléb

Hodnocení receptu je 5,0 (74×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

1. 1. 2010 00:28

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie8 606 kJ / 2 057 kcal
Bílkoviny56,00 g
Tuky32,30 g
Vláknina30,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8,03 g
Sůl20,00 g
Sacharidy370,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem získala zde http://www.mamincinyrecepty.cz/chleb-1/osatkovy-ch...

Chleba v ošatce jen KYNE, aby měl hezký tvar, peče se už bez ošatky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Gabina

7. 1. 2010 21:46

Ošatka na chleba se může koupit třeba zde http://www.pekarskyraj.cz/inshop/scripts/price_lis...

jaroslav231

3. 1. 2010 11:18

Já jsem si ošatku obědnala zde. domacipekarny.dama.cz/rady.php?d=8

thomassinno thomassinno

2. 1. 2010 20:19

Jani, no já aspon věděl, že chleba se v ošatce nepeče:-8 ... a zbytek jsem si našel na netu ... jak psala magdalenka, velky brat google ví všechno :-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 1. 2010 20:18

Tak jak se tak dívám, třeba ta moje otázka byla docela na místě, že jo. Nikdo není dost praštěný, jako já, aby se zeptal:-)):-D a magdalenka se aspoň dozvěděla, co je to "pedik";-)

magdalenka magdalenka

2. 1. 2010 20:14

Velký brat google vie všetko?

thomassinno thomassinno

2. 1. 2010 20:13

Magdalenka:
Není zač děkovat, já to taky čerpal z netu, i když ledasco jsem věděl:-K

magdalenka magdalenka

2. 1. 2010 20:09

Teda, čo všetko sa ja tu nedozviem...Vďaka za rozšírenie vedomostí...

thomassinno thomassinno

2. 1. 2010 20:05

Magdaleko, je to přesně to samé :-K

magdalenka magdalenka

2. 1. 2010 19:45

thomassinno, si POKLAD! Mňa nenapadlo že to je druh nejakého prútia...liany...ale nie je to, z čoho sa vyrába teraz obľúbený nábytok pod názvom rattanový? Alebo áno?

thomassinno thomassinno

2. 1. 2010 19:38

Magdalenka:
O pedigu


V dnešní uspěchané a přetechnizované době čím dál více lidí pociťuje potřebu kontaktu s přírodou a přírodními materiály jako je proutí, sláma, šustí. Mezi ně patří i pedig.

Pedig je u nás hned po vrbovém proutí nejpoužívanější materiál pro pletení košů. Je to vnitřní část liany Calamus rotang, kdy po oloupání povrchové vrstvy se vnitřní porézní jádro používá k výrobě pedigu. Je vyráběn v různých průměrech od 1mm až po 10mm. Jeho výborné vlastnosti jako je pružnost, snadné barvení a rovnoměrná tloušťka jej činí oblíbeným materiálem pro výrobu košíků, ošatek, podnosů a dalších dekoračních i užitných předmětů.

Před prací je nutné pedig namočit na krátkou dobu do vody, aby se stal pružným. Jeho vnitřní houbovitá struktura umožňuje rychlé nasátí vody a tím i rychlou přípravu pro práci.

Pedig se dodává v přírodní barvě, ale velmi snadno ho lze barvit do různých odstínů pomocí běžně dostupných barev na textil, jako je například Iberie, Duha nebo Cheds. ;-)

magdalenka magdalenka

2. 1. 2010 18:48

Merylasko, čo je pedig?

spagetka spagetka

2. 1. 2010 17:47

Jani R. - zas až tak daleko "spolubydlící" od pravdy nebyl, mám totiž od prababky ošatku, ve které to fakt i pekla - jen je teď na ozdobu, už bych to nezkoušela...ona to totiž není slaměná ošatka ale z vypálený hlíny a střežím ji jak oko...
Jinak jasně, je to hlavně na kynutí těsta... ale stejně ti naši prapředci uměli.....přidám foto...

thomassinno thomassinno

2. 1. 2010 17:27

Taky se mi chlebík moc líbí, ale ošatku nemám, asi bych ji nevyužil :-) Ale bodík dám :yes: +15

thomassinno thomassinno

2. 1. 2010 17:20

Jana R:
Ošatka se do trouby určitě nedává, od toho se to jmenuje ošatka na kynutí chleba ... takže chleba v něm jen kyne, peče se třeba na plechu :-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 1. 2010 17:12

No, bodejť byste se nesmály!! :-)):-D, Ale ten můj trdlo spolubydlící mne tady přesvědčuje, že jo, že se to v tom peče!:-O Kdo ví, co ten jeho staříček pekl v té peci asi chleba v azbestu!:-)):-D Tak si myslím, že by to šlo upéct i v takovém minipekáčku, ne? Když ošatka do trouby ne..:-)):-D:-))

1 6 7 8 9 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynutí chleba v ošatce chleba bez kynutí chlebová ošatka kde koupit kynutí chleba ošatka na pečení chleba slané pečivo recepty chléb bez kynutí osatky na peceni chleba pečení chleba v ošatce chléb ošatky na kynutí těsta kynutý chléb recept na chleba bez kynuti jak se peče chleba ošatka na kynutí kde koupit slamene osatky na peceni chleba maminčiny recepty chleba bez hnětení recept na chleba maminčina kuchyně kuchyně mirka slané pečivo

Suroviny: voda, sůl, cukr, olej, ocet, mouka žitná chlebová, mouka hladká, droždí sušené, kmín celý

TopRecepty.cz

Ošatkový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vlpm