Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 639 kJ / 153 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,10 g |
Tuky | 11,14 g |
Vláknina | 4,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso z diviaka odblanime, ak ma rozne slachy, vyrezeme ich. Maso nakrajame na platky, tak aby boli prave na spiz. Dame ich do misy a zalejeme sladkym mliekom tak, aby boli prikryte. Odlozime na 24 hodin do chladnicky.
Krok 2: Vyberieme z mlieka, osusime a dame naspat do misy. Roztopime maslo, tak, aby sa neskvarilo a maso zalejeme maslom. Musi sa vytvorit na mase vrstva masla, aby sa nedostal k masu vzduch. Takto moze maso v masle stat v chladnicke aj niekolko dni. Maso pred pripravou vyberieme a maslo olupeme.
Krok 3: V kastroliku si roztopime nove maslo bez rozprazania. Ked vychladne, prelisujeme do neho cesnakove struciky a korenie na divinu. Kusy masa poriadne v ochutenom masle obalime. K divine sa patri davat udenu slaninu, bohuzial ja taku nemam. Kupila som si tenke pasiky ranajkovej slaniny, je prerastana a vonia po udeni.
Krok 4: Salotky som ocistila a prerezala na polovicu. Kazdu salotku som obalila do pasikov slaniny. Mala som tak istotu, ze sa mi pocas pecenia nerozpadne a ze slanina nebude specena, lebo bude od sladkej salotkovej stavy. Klobasu nakrajame na kolieska.
Krok 5: No a pripravime si spizy. Ked su spizy hotove, bohato ich vykropime citronovou stavou, posolime a pokorenime. Na panvici rozohrejeme olej a spizy opecieme z obidvoch stran. Prelozime ich do pekacika. Vypek z panvice rozriedime horucou vodou a podlejeme maso v pekaciku. Ja som k tomu dala este lyzicu oleja.
Krok 6: Utesnime alobalom a dame piect do rury na 190 stupnov , moja upiekla maso cca do hodiny a pol. Ako prilohu som podavala zlate zemiaky. Vyberieme si mensie zemiaky, ocistime ich a prekrojime na polovice. Pekacik vytrieme bravcovou mastou a pokladieme zemiaky reznou stranou dolu. Polozime do vyhriatej rury na 200 stupnov. Po 20 minutach zemiaky otocime na druhy stranu a dopecieme dalsich 15 az 20 minut.
Zveřejněno 6. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí špízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WkR
Moje poznámka
Kančí špízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WkR
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 10 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 14 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 18 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 8 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 8 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 12 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 12 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 14 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 14 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 15 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 15 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 16 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 17 hodinami
Tématické fráze:
kančí maso recepty,
kancí maso,
kančí,
kančí klobásy,
kančí recepty,
zvěřinové klobásy,
recepty z kance,
kančí klobásy recept,
zvěřinové špízy,
zvěřinové recepty,
recepty kančí maso,
kanec recepty,
recepty kančí,
klobásy ze zvěřiny,
recept na zvěřinové klobásy,
zvěřinové klobásy recept,
recepty kanec,
kančí řízky,
recepty na kančí maso,
příprava zvěřinových klobás
Suroviny:
maso kančí,
klobása pikantní,
cibule šalotka,
slanina,
máslo,
česnek,
jalovec,
šťáva citronová,
sůl,
olej,
mléko,
máslo
Komentáře (16)