Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky se zelím a kuřecím masem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

17. 1. 2010 13:48

Suroviny pro 6

6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 593 kJ / 1 098 kcal
Bílkoviny46,04 g
Tuky23,68 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 358 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy164,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Dobrou chuť !

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

3. 8. 2015 06:02

Maruška: Aj ja ťa vyvediwm z omylu :-D:-D:-D Je to vec kraja a názvu. Či poviem strapačky alebo halušky, je to to isté Na východe nikto nepovie strapačky, ale halušky. U nás na Šariši sa im hovorí trepanky. Inde guzy. Na Zemplíne sú to hičkoše.
Oblasti ma strednom Slovensku používajú názov strapačky, na Liptove halušky. Názov je krajová zvyklosť, takže jednotný názov skutočne neexistuje. A nechci ma opať vyvádzať z omylu, žijem na Slovensku od narodenia, pomaly 63 rokov. :-D;-)

Maruška

2. 8. 2015 10:40

Já vás všechny vyvedu z omylu,halušky do kterých se strouhají syrové brambory se jmenují "strapačky" ,toto je podle toho,že brambory dělají halušky takové lehce střapaté.Jinak halušky z mouky jsou hladké proto ten název.Často jezdíme k babičce na Slovensko tak to vím od ní.Všechny zdraví Maruška

milan

31. 1. 2014 14:48

Já jezdímza za rodinou na Slovensko a každá rodina dělá jinak halušky a nikdo neřeší jestli jsou ty jejich ty správné. Někdo dělá s bramborem, další jen z mouky. Hlavní základ kvalitních halušek aby byly vždy čerstvé a hlavné kvalitní slanina, která dá haluškám tu srávnou chuť. Když přijedete do Španělska tak tam v každé oblasti dělají jinou paelu, podle toho co v tom kraji mají. Takže problém těch správných halušek nechte na zvycích a chutích každého jedince.

Katika

5. 9. 2013 11:04

Ja sem bydlela na Slovensku na madarske strane b Batorovych Kosihach rok a nikdy sme nedavali do halusek brambory :-)jen polohrubou mouku,vejce,vodu,sul pak sme to dali varit do kastrolu kdyz to bylo uvarene tak sme to dali na panev kde se nam uz smazila slanina pridali sme kysele zeli dochutili a bylo to :) ;-) :-p :-)

Petr

14. 1. 2012 12:30

:-K :-8

Reny2

23. 4. 2011 15:42

ja naprosto souhlasim s Tejajou....halusky jsou klasika,za dob nasich praprababicek se delavaly s brynzou,tvarohem a zelim jak kyselym,tak sladkym...tem rikava moje babicka kapustove halusky....(na slovensku je zeli kapusta a kapute rikaji kel) no a dnes uz jsem videla v motorestech i halusky s cibuli,syrem a snad i na jine zpusoby...stejne jako nase ceska klasika se postupne "odlehcuje" a modernizuje,tak je to i na slovensku...takze nevim,cemu se divite...klasika je klasika,ale novym,vlastnim variacim se meze nekladou...kritizujte az ochutnate...ja takovy recept neslysela,ale nemusi to byt zle...je fakt,ze by se mely jmenovat ponekud jinak,ale to je uz na autorovi...;-):-K

plóca

26. 1. 2011 05:59

thomasissino: Nene, já sú valašské, stávajú sa z ních střapačky(u Slavičína sem slyšél aj střapočky):-)

tejaja tejaja

13. 9. 2010 12:48

Lalina, musím ťa vyviesť z omylu, nie sú LEN 3 druhy halušiek. Možné je, že u vás sa robia tie 3 druhy, ktoré uvádzaš, ale určite je ich viac. U nás sa robia halušky s bryndzou, kyslou kapustou, a budeš sa diviť aj s hlávkovou kapustou :
http://www.toprecepty.cz/recept/12217-halusky-se-z... , a s tvarohom : http://www.toprecepty.cz/recept/1882-halusky-s-tva...
A vôbec sa nerobia s cibuľou, rovnako ako Magdalenka, ani u nás to nikto nepočul.
Takže neplatí, že v každom prípade LEN 3 ;-)

verona

20. 3. 2010 18:19

ahoj ja delam taky halusky s hl.zelim, ale akorat ze zeli dusim na cibulce s trochou oleje a malinlo vody a dusim do kud nema hnedocervenou barvicku zeli,a je to moc mocc dobre,a ktomu opecu na panvicce vepr.kotlety:-p;-)

magdalenka magdalenka

17. 1. 2010 22:57

Netradičné, teda pre mňa, ale ti verím...pečená cibuľa mi chutí, alebo aj vysmážaná, cibuľovú polievku milujem, takže, nie je čo riešiť...ďakujem za tip!

Lalina

17. 1. 2010 22:51

Magdalenka, vyskúšaj, neoľutuješ. Mám rada aj bryndzové, kyslú kapustu nemusím, takže halušky s ňou tiež nie, ale tieto aj každý deň. Majú len dve chyby - keď sa cibuľa opeká štípe oči, a, hlavne, nikdy ich nie je dosť.

magdalenka magdalenka

17. 1. 2010 21:04

Lali, no vidíš a ja som o nich netušila doteraz, ešte dobre, že si prispela k rozšíreniu mojich znalostí...;-)

Lalina

17. 1. 2010 19:47

Magdalenka, ja som z Piešťan, moja babička bola od Nitry, ale u nás sa to volá strapačky. Normálne halušky zo zemiakov, akurát sa nezmiešajú s bryndzou alebo kyslou kapustou, ale len s opečenou cibuľou. Pre mňa je to najlepšie jedlo na svete, môžem na obed, na večeru aj na raňajky. A najlepšie sú zohrievané, trošku opečené s tým pripečeným spodkom. Mňam!!!!!!!!!!!!!!:-p:-p

Marybar

17. 1. 2010 19:11

Slovenské halušky : 750g syrových brambor,250 g hl. mouky, 100 g slaniny, 100 g brynzy - tento recept byl zveřejněn jako typický v rámci receptů jednotlivých států EU.

magdalenka magdalenka

17. 1. 2010 18:28

Lalina, ja žijem na Slovensku iba vyše 50 rokov :-D, ale aké sú halušky s cibuľou? Ja to fakt nepoznám! V ktorých končinách sa varia? Nie, že by som musela všetko vedieť, ale ozaj ma to zaujíma. Vďaka za odpoveď!M.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: halusky halušky recept slovenske recepty slovenské halušky se zelím recept na halušky recept halušky jak se delaji halusky halušky s kapustou halušky se zelím strapačky se zelím slovenské strapačky kapustové halušky prave halusky valašské halušky slovenská kuchařka slovenské brynzové halušky brynzové halušky se zelím halušky s kyslou kapustou recept na halušky se zelím strapačky s kyslou kapustou

Suroviny: brambory, mouka hladká, vejce, sůl, stehno kuřecí, zelí hlávkové, koření grilovací, paprika sušená sladká, koření gulášové

TopRecepty.cz

Halušky se zelím a kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oV4z