Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborák na plech

Milujete bramboráky, ale smažení a prskající olej není váš šálek kávy? Potom je tento recept přesně pro vás. Připravte těsto na bramboráky, jak jste zvyklí, jen ho zkrátka vylijte na plech a upečte v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 40 min

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava)

21. 1. 2010 23:10

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie6 300 kJ / 1 506 kcal
Bílkoviny45,19 g
Tuky64,71 g
Vláknina23,17 g
Cholesterol 568 mg
Sodík 5,12 g
Sůl12,57 g
Sacharidy174,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na Svaté Heleně se tomu říká toč a podává se s kyselým zelím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

petrzelka

15. 4. 2010 21:28

bramborák na plech je dobrá věc,není tak mastný a hlavně se u něho namusí stát jako u smažení,máš to pěkně upečené:-K

iveta 3 iveta 3

15. 2. 2010 21:36

Taky ho dělám,je to jednodušší a hlavně není mastný.:yes:

Severinka Severinka

22. 1. 2010 23:26

spagetka spagetka

22. 1. 2010 19:41

Iris, jj dávají se jak čerśtvé tak sušené :-D:-D:yes:

Iriska Iriska

22. 1. 2010 19:39

Je to dobrota. A na podzim na to dáváme švestky a pečeme. 14. bodík :-!:yes:

MARTAU

22. 1. 2010 18:16

Ještě jsem zapomněla napsat, že do toho těsta dávám bud turist.salám nakrájený na kostky nebo kmínovou klobásku jen tak na kolečka.

MARTAU

22. 1. 2010 18:05

Já tohle peču taky v troubě několik let, ale na pečícím papíře.Jinak je to opravdu výborná bašta

sekule

22. 1. 2010 17:01

my sme tomu doma hovorili haruľa:-)

spagetka spagetka

22. 1. 2010 14:15

Pipre a další důkaz, že je z Podkrkonoší, tam se dycky dává sádlo a mléko :-D:-D:-D, jinak ta kombinace se špenátem by mě nenapadla, u nás se jí prostě samotný. Ale to neznamená, že to není dobré a nejdůležitější je, že chutnalo ne? ;-):-p:yes:

pipre pipre

22. 1. 2010 14:07

Ať už recept vzniknul kdedoli, každopádně je moc dobrý a se špenátem jsem si opravdu pochutnala. Recept se přece jen liší od ostatních tím, že se přidává do těsta sádlo a mléko. Nevysušilo se mi to při pečení v mé špatně pekoucí troubě jako ty, které jsem dosud dělala. Navíc je to nejvíc podobné tomu, co nám dělávala maminka :-)Přidala jsem fotky :-)

sykynda sykynda

22. 1. 2010 14:05

Betino já ho také dělám.ale s kváskem,nechávám ho kynout a střídám to,že do toho přidám buď škvarky,uzený nebo houby.Přidávám i cibuli.A plech vymazávám tukem a vysypávám mákem hustě.Jinak je to stejné,dávám plusový bodík:-p:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 1. 2010 13:50

No a já myslela, že je to ostravská chudobnica!:-)):-))

spagetka spagetka

22. 1. 2010 13:09

Bibi, teď se urazím :-((:-((:-D:-D:-D, ať si to Náhlovský nazve jak chce, ale baštil to u nás a souhlasil, že to je Krkonošský bramborák z Chuchelny!!! :-D:-D;-);-)
Jinak jasně, vím, co myslíš :-D:-D

Bibinka Bibinka

22. 1. 2010 12:56

Betinko, to znám dobře pod názvem Toč, nebo Báč a je to moc dobrý. Recept je od Náhlovskýho a ten ho zase nazval:Krkonošský toč. Tudíž k tobě letí 11.bodík:yes:

pipre pipre

22. 1. 2010 12:51

Špagetko, přesně tak :-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborák pečený v troubě na plechu bramboráky v troubě na plechu bramborak na plech do trouby cuketový bramborák na plech pečený bramborák bramborák pečený v troubě bramboraky v troube bramborak v troube pečené bramboráky bramboráky pečené v troubě bramborák se zelím na plech do trouby cmunda na plech pečené bramboráky v troubě bramborák cuketový bramborák pečený v troubě bramborak do trouby bramborák recept cuketové bramboráky na plech bramborové placky se zelím na plechu peceny bramborak v troube

Suroviny: brambory, vejce, sůl, mouka hladká, majoránka, česnek, sádlo, mléko

TopRecepty.cz

Bramborák na plech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5QPZ