Kdo miluje zelí, neodmyslitelně si ho vždy spojí s pečenou kachnou nebo husou. Pečení kachny je časově náročnější, ale důležité je, aby byla křehká a maso šlo lehce od kosti. Jako příloha nesmí chybět tradiční bramborový knedlík.
20 nejlepších receptů z kysaného zelí: Co je pro vás nejlákavější?
Kysané zelí je přírodní zásobárnou vitamínů, a to díky vysokému obsahu látek důležitých pro naše zdraví a imunitu. Kromě vitamínů C a B z něho získáváme přírodní bakterie, které příznivě ovlivňují naši střevní mikroflóru.
Recepty ve výběru
- Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
- Segedínský guláš
- Závin se zelím kysaným a masem uzeným
- Placky se zelím, prejtem a jelítkem
- Bramborové halušky se zelím a uzeným bůčkem
- Rohlíčky se zelím
- Bramborové knedlíky plněné mletým masem na červeném zelí
- Bramborák plněný zelím
- Stařenčiny šulánky se zelím
- Coleslaw
- Pomazánka z kysaného zelí
- Houbové zelí
- Koláč s kysaným zelím a klobásou
- Lívanečky z kysaného zelí
- Zeleninová čalamáda
- Smažené bramborové polštářky se zelím
- Škvarkové placičky s kysaným zelím
- Kysané zelí do sklenic
- Country pečený bůček na kysaném zelí
- Zelňačka
1/20
1/20
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 2 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 14 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 15 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přečtěte si Zobrazit více
20 receptů na nadcházející postní období. Jak se dobře najíst a nezatížit trávení
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
„Il Boemo“ Josef Mysliveček měl na talíři spoustu zeleniny a mohl si pochutnávat na tiramisu, které sloužilo jako afrodisiakum
Komentáře