Country pečený bůček na kysaném zelí
Mezi klasiku české kuchyně patří oblíbené vepřo, knedlo, zelo, kterou však můžeme připravit trochu jinak. Kořeněné plátky bůčku upečeme v jednom pekáčku společně se zelím a jako přílohu zvolíme brambory. Uvidíte, že tato lehčí verze vám zachutná.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 579 kJ / 3 485 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 153,60 g |
| Tuky | 298,00 g |
| Vláknina | 13,05 g |
| Cholesterol | 460 mg |
| Sodík | 6,20 g |
| Sůl | 15,00 g |
| Sacharidy | 30,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekáčku nebo remosky nasypeme kysané zelí bez nálevu a rozprostřeme v souvislé vrstvě.
Krok 2: Bůček rozkrájíme na 8 plátků, osolíme a posypeme kořením. Připravené plátky položíme na kysané zelí.
Krok 3: Pečeme asi 60 minut přikryté poklicí v troubě vyhřáté na 180-200 °C dorůžova.
Krok 4: Při pečení a obracení prostříkneme pivem. Podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 9. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Country pečený bůček na kysaném zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/99vD
Moje poznámka
Country pečený bůček na kysaném zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/99vD
Nejnovější recepty
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 1 hodinou
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 2 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 3 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 20 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citrónovo badyánová kolečka
milan_houba_je_zabijak před 2 hodinami
Karlovarský knedlík
HavranPB před 11 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 12 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 14 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 14 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 15 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 15 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 15 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 16 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 17 hodinami
Tématické fráze:
pečený bůček na zelí,
bůček na zelí,
bůček pečený na zelí,
peceny bucek v remosce,
pečený bůček se zelím,
bůček v zelí,
bůček v remosce,
pečený buček v zelí,
bůček pečený v zelí,
pečený bůček,
bucek na kyselem zeli,
vepřový bůček na zelí,
buček zelí,
kyselé zelí a pečené vepřové maso,
vepřové maso na kysaném zelí,
bůček a zelí,
koření country mix,
lak na buček,
pečený vepřový bůček,
peceny bucek na kyselem zeli
Suroviny:
bůček,
zelí kysané,
koření country,
sůl,
pivo světlé
Komentáře (8)